Cel mai ieftin telefon mobil în 2014 este Nokia 130 – model anunțat oficial astăzi – deși se zicea că Microsoft va renunța la telefoanele ieftine Nokia. Este posibil să fie ultimul produs din serie, mă mir doar că nu au folosit brandul Asha. Deși este cel mai ieftin telefon mobil, nu vă așteptați de la el să fie și bine dotat. Are player de muzică și radio FM integrat, dar cam atât. Poți suna și primi apeluri și poți scrie și primi mesaje SMS. Mai multe nu știe.

Cel mai ieftin telefon mobil este Nokia 130
Cel mai ieftin telefon mobil este Nokia 130

Cel mai ieftin telefon

Cei de la Nokia s-au prins repede că, deși publicul interesant este cel de top, vizat de Apple sau Samsung, nu au șanse cu Windows Phone și seria Lumia să concureze direct cu marii jucători. Da, Nokia are mulți fani, da, terminalele sunt bune, da, platforma software este foarte bună. Dar exact cum vă scriu de trei ani, lumea vrea Android, lumea vrea iOS. Iar prin “lumea” înțeleg cumpărătorii care vor acum un smartphone. Cam 85% cumpără astăzi Android, restul 14% își permit iOS, restul cumpără Lumia de nevoie. Da, partenerii Microsoft, dezvoltatorii de software și tinerii care acum se formează poate cumpără Windows Phone cu intenție. Poate.

Microsoft, preluând Nokia cu totul, s-a gândit că poate renunța la telefoanele ieftine, la seria Asha și va putea vinde doar telefoane smart Windows Phone. Logic, clar. Lumia 520 a demonstrat că publicul vrea asta. Un smartphone ieftin, care poate concura bine mersi un Android ieftin, ba este chiar mai rapid și mai stabil. Dar să renunți la restul? Probabil cam 30-50% din afacerile Nokia erau terminalele ieftine, telefoane mobile fără multe alte funcții. Așa că este o bătălie mare pentru poziția de “Cel mai ieftin telefon mobil”.

(!) Video review A20e - apasă play 😉
Nokia 130 este cel mai ieftin telefon mobil

Nokia 130

Nokia 130 este cel mai ieftin telefon, dar își face bine treaba. Are un display de 1,8 inch, pătrat, plus tastele clasice de telefon mobil. Nu are nici măcar cameră foto. Are însă un slot de carduri MicroSD pentru a pune acolo melodiile favorite. Se conectează cu un cablu USB (2.0) și are tehnologie Bluetooth (3.0).

Nu se poate conecta la Internet prin WiFi sau EDGE, dar este un terminal GPRS, pe rețeaua 2G se va conecta la date mobile și poate accesa diverse servicii. Are și player de video, conform prezentării oficiale.

Funcția cea mai râvnită este autonomia – bateria rezistă în stand-by circa 36 de zile. În caz că smartphone-ul rămâne fără baterie, poți avea în geantă un telefon mobil gata de utilizat.

Să nu uit, prețul Nokia 130 este 19 euro fără conectare sau subsidie. Aproape pe gratis!

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected] și telefon 0769.066.003.
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!