Nokia C1 cu Android ar putea fi primul pas spre relansarea în zona de smartphone, care va începe însă din 2016. Telefonul a fost dezvăluit pe surse, în China, unde probabil vreun partener care lucrează la proiect nu a dorit să păstreze secretul. Sau poate e plănuit marketingul viral 🙂

Nokia C1 cu android
Nokia C1 cu Android

Am scris și am spus dintotdeauna că finlandezii ar fi putut avea mega-succes cu Android, să ne amintim că și pe “patul de moarte” lansarea lui N900 cu o versiune de Linux aproape a generat vânzări peste așteptări. Apoi, sub comanda Microsoft, divizia de mobile a lansat Nokia X cu Android, un proiect nișat, ieftin, care nu a prins.

Nokia C1 arată bine și păstrează o parte din linia vechilor terminale, dar este și diferit.  Cei de la Engadget spun că este o versiune mai mică a tabletei Nokia N1 cu Android care este disponibilă la vânzare de mai mult timp. Tableta este făcută de Foxconn, ceea ce ne cam arată cine va face telefonul Nokia.

Conform zvonurilor, Nokia C1 cu Android va include un procesor Intel Atom, va avea 2GB de RAM, ecran Full HD de 5 inch și ar putea veni din fabrică cu Android 6.0 Marshmallow.

Ce ziceți, ați da vreo șansă telefonului?

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!