Nokia Lumia 1520 – terminalul tip „phablet”, un smartphone cu ecran de 6 inch – se lansează în octombrie, spun surse care speculează pe marginea unei invitații trimise de companie. Ar fi un pas interesant, mai ales dacă vine cu noua actualizare pentru Windows Phone 8, care ar trebui să aducă multe îmbunătățiri. Pe 22 octombrie Nokia a anunțat un eveniment cu presa la care promite „noi inovații revoluționare”. Probabil era totul pregătit dinainte de preluarea de către Microsoft. nokia 22 october

Invitația pare să evoce zona de fotografie, iar poza cu terminalul ne arată că are o cameră foto similară cu cea de la Lumia 925. De asemenea există zvonuri că va avea un senzor foto de 20 de megapixeli și tehnologie Pueview. Totuși, nu cred că poți face poze la schi cu un smartphone de 6 inch.

Nokia Lumia 1520 este probabil ultimul smartphone lansat în formula actuală, înainte de preluarea efectivă de către Microsoft. Nu este clar ce se va întâmpla cu brandul Lumia, iar Microsoft poate folosi numele de Nokia doar la telefoane mobile, nu la smartphones.

Nokia 1520 va fi primul terminal cu display Full HD și procesor quad-core Snapdragon 800, de aceea are nevoie de un soft acutalizat, pentru Windows Phone 8 nu mergea nici pe quad-core, nici nu suporta rezoluții Full HD.

Actualizarea software este descrisă aici.