Nokia Lumia 1520 ar putea fi următorul model de smartphone Windows Phone cu ecran de mari dimensiuni. Finlandezii abia au anunțat Lumia 825, un terminal quad-core cu ecran de 5,2 inch care îmi place ca idee. Dar totuși, display de 6 inch? Este posibil să aibă și ăsta succes… lumea caută terminale diferite de cele mass-market, iar anul acesta foarte mulți producători au mizat pe dimensiuni mari.

Nokia Lumia 1520
Nokia Lumia 1520

Sursa foto.

Nokia Lumia 1520

Terminalul cu display de 6 inch, botezat pe piața americană “Bandit”, ar urma să aibă și alte detalii tehnice interesante, dacă se confirmă zvonurile. Ecranul este Full HD, iar pe spate va avea o cameră foto Pureview cu senzor de 20 de megapixeli. Procesorul este Qualcomm Snapdragon quad-core, dar nu știm exact care model.

(!) Video review A20e - apasă play 😉

Design-ul este similar modelului Nokia Lumia 925, care arată excepțional.

Pe partea de OS se discută de ceva vreme despre o actualizare pentru Windows Phone 8, care va aduce suport pentru quad-core, pentru ecrane Full HD și altele pe care nu le aveau pînă acum. E bine că ajung și ei după atâta vreme la nivelul competiției.

Lansarea acestui model ar putea fi spre finalul lunii septembrie.

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected] și telefon 0769.066.003.