Nokia Lumia “Martini” va aduce în curând noua versiune a platformei mobile Microsoft, Windows Phone 8.1. Chiar dacă la Mobile World Congress în centrul atenției au fost telefoanele Android Nokia X, asta nu înseamnă că tranziția spre Microsoft nu continuă. Gigantul software va integra Nokia și Windows Phone este focusul principal al companiei pentru viitor. Nokia Lumia Martini ar putea fi următorul hit, vârf de gamă pe categoria smartphone.
Nokia Lumia Martini

Nokia Lumia Martini a fost dezvăluit tot de echipa @evleaks:

 

Deocamdată nu sunt disponibile alte detalii oficiale.

Microsoft urmează să prezinte Windows Phone 8.1 în aprilie, la conferința Build. Noua versiune a sistemului de operare aduce prima concurentă reală pentru Siri: asistenta virtuală Cortana, botezată după numele unui personaj din seria de jocuri video Halo.

Pe măsură ce platforma devine din ce în ce mai optimizată pentru procesoarele Qualcomm, Microsoft nu a făcut însă niciun anunț oficial privind Snapdragon 801, procesorul care va fi vârf de gamă în 2014. În schimb Windows Phone 8.1 este optimizat pentru Snapdragon 200 sau 400, versiunile low-power, low-cost. Deci strategia adoptată pentru Android este valabilă și pe Windows Phone: device-uri cu preț mic.