Bun, am avut ocazia să mă joc mai mult cu N8, telefonul a fost prezentat mai în detaliu, deci vreau să răspund la câteva întrebări. Da, Nokia N8 seamănă cu E7 la prima vedere. Au aproximativ același format și grosime așa cum vedeți mai jos. Dar Nokia N8 nu are tastatură slide și grosimea este dată de un hardware fără precedent – procesor, accelerator grafic, baterie extinsă – etc. Nu uitați că este un terminal Symbian 3 – sistemul de operare este mai rapid, multitasking, iar Nokia promite că este complet open source. Iar dezvoltatorii au unelte noi pentru crearea de aplicații – mult mai ușor decât pentru fostul Symbian (V9.5, S60). Dar să revin la telefon.

Click pe poza pentru varianta completa

Nokia N8 stinga - Nokia E7 dreapta comparativ

Telefoanele arată relativ la fel, dar dacă te uiți la detaliile carcasei, te prinzi de diferență. Dacă le întorci pe spate e la fel, N8 are camera de 12 megapixeli, E7 de 8 megapixeli. Uite și o comparație din lateral.

Nokia N8 versus Nokia E7 side by side

Nokia N8 are un ecran care arată superb. Luminos și cu un plus de culoare – 16 milioane de nuanțe. Ecranul este de 3,5 inchi, 640×360 pixeli rezoluție. Da, este clar că nu este nici iPhone 4, nici Galaxy S la capitolul ăsta.

Totuși, camera este peste modelele Cyber-Shot. Camera lui N8 are 12 megapixeli, optică made by Carl Zeiss, filmare 720p, shutter mecanic, senzor de 1/1.83 inchi – cel mai mare disponibil pentru un telefon mobil la ora actuală.

Bateria 1200 mAh ține 50 de ore pe playerul MP3 (fără alte activități)  12 ore pe convorbire continuă (GSM), 5 ore și 50 de minute pe 3G, 3 ore și 20 de minute pe camera video.

Nokia N8 - detalii

La un preț estimat de 450 de euro, Nokia N8 ar putea ajunge la operator la 200 de euro – rămâne de văzut în funcție de fiecare companie. La liber va fi probabil peste 2000 de lei. Sunt convins de asta.

Nokia N8 hands on

Desktop-ul principal și meniurile seamănă pe undeva cu fostul S60, dar nu confundați. Este cu totul altceva noul Symbian și am să revin asupra temei. Pun și două filme mai jos. Needitate.

Nokia N8 hans on

Nokia N8 games