HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, a lansat azi Nokia XR21: un smartphone rezistent, dar plasat la un preț incredibil de mare.

Nokia XR21

Ca să facă un pic de publicitate modelului, HMD spune că este “echivalentul smartphone al modelului Nokia 3310”. Desigur, realitatea este departe de așa ceva. Noul model rezistă doar la căzături de la mică înălțime și este protejat la praf și apă. Vorbesc despre autonomie de 3 zile, dar așa ceva nu mai există astăzi.

HMD susține că acest model rezistă unui jet de furtun de apă cu o presiune de 100 de bari și o temperatură de 80°C. Oferă o garanție de un an pentru înlocuirea ecranului. Deci nu este chiar așa de rezistent.

Nokia XR21 este creat în jurul unui cadru din aluminiu 100% reciclat, turnat prin injecție. Este protejat de o carcasă realizată din materiale durabile și are ecranul acoperit cu Corning Gorilla Glass Victus.

Modelul are o durabilitate certificată MIL-STD-810H, ceea ce îl face rezistent la căzături, praf și apă. În plus, în timpul testelor interne, Nokia XR21 a supraviețuit căderii de la 1,8 m, precum și scufundării la 1,5 m sub apă timp de o oră, rezistând totodată presiunii echivalente unui jet de 100 de bari (mai mare decât presiunea de cedare a furtunelor pompierilor din Marea Britanie), cu o temperatură a apei de 80°C.

Dotări tehnice mediocre

Comunicatul de presă HMD Global nici măcar nu menționează specificațiile, lăsând clienții în ceață. Ecranul IPS LCD este FHD+, cu rezoluție 2400×1080 pixeli. Luminozitatea este de doar 450 de nits, nu se vede nimic în soare.

Procesorul este ok, Snapdragon 695 5G, dar cu 6GB de RAM și 128GB de stocare. Din fericire au pus un slot de carduri de memorie. Păstrează și mufa de căști, ceea ce pentru unii utilizatori este important.

Camera principală este de 64 de megapixeli, destul de bună. Este acompaniată de 8 megapixeli, o lentilă ultrawide. Camera de selfie este de 16 megapixeli.

Bateria este de numai 4.800 mAh, iar încărcarea pe fir de doar 33W.

Nokia XR21 garantează trei ani de actualizări ale sistemului de operare și patru ani de actualizări de securitate. Au și trei ani de garanție pentru telefon.

Nokia XR21 este disponibil în nuanța Pine Green în România începând de astăzi, la 2499 RON.

Nokia XR21 Pine Green
Nokia XR21 Pine Green