Dell a anunțat disponibilitatea în România a laptopului XPS 13 9300, premiat la CES 2020 (Best in Show). Dispozitivul a intrat pe piața locală în data de 15 aprilie și poate fi comandat, momentan, pe site-ul PC Garage, iar în curând va fi disponibil și la alți parteneri Dell.

Detalii tehnice XPS 13 9300

Procesor: Intel Core de a 10-a generație (Core i7, Core i5)
Display: 13.4 inch, touch
Hard Drive: Up to 1TB M.2 PCIe NVMe Solid State Drive
Memorie: Up to 32GB 3733MHz LPDDR4x Memory Onboard
Sistem de operare: Windows 10 home
Sunet: Waves MaxxAudio Pro
Autonomie: 19 ore şi 46 de minute
Preț: de la 10.700 lei

Noua versiune îmbunătățită a laptopului XPS 13, respectiv 9300 a fost lansată la nivel global în cadrul evenimentului CES 2020, unul dintre cele mai importante evenimente anuale de tehnologie din lume. Dispozitivul a fost clasat de către experți drept cel mai puternic laptop de 13″ din categoria sa, obținând distincția de Best in Show. Fabricat cu aluminiu, fibră de carbon, fibră de sticlă ţesută, sticlă securizată Corning Gorilla și dotat cu procesor Gen Intel Core din a 10-a generaţie, XPS 9300 utilizează cele mai calitative materiale și componente pentru a livra un produs final performant, rezistent și ușor.

Printre elementele distinctive care îl separă de versiunile anterioare se numără profilul cel mai subțire și mai mic de până acum, care maximizează, totodată suprafața ecranului printr-un display InfinityEdge cu margini înguste pe fiecare latură. Se creează, astfel, un factor de formă mai mic şi mai subţire decât toate versiunile XPS predecesoare. Cu un afişaj mai mare de 16:10, care se întinde pe toate cele patru laturi, noul afişaj XPS InfinityEdge10 cu 25% mai luminos oferă mai mult spaţiu de ecran pentru mai multe sarcini efectuate simultan.

Procesoarele Intel Core din a 10-a generaţie și durata de viaţă îndelungată a bateriei fac laptopul potrivit pentru utilizatorii care au nevoie de putere şi performanţă atunci când sunt la birou, și rezistență a bateriei atunci când sunt plecați. Astfel, el este destinat preponderent celor care călătoresc, membrilor companiei care îl folosesc pentru a efectua sarcini de lucru și profesioniștilor din departamentele de creaţie.

Noul ambalaj XPS include materiale mai durabile şi elimină spuma, uşurând astfel reciclarea acestuia de către clienţi. Opţiunile disponibile includ varianta XPS 13 tradiţională cu Windows 10 sau Developer Edition care include Ubuntu 18.04LTS.