Un nou raport realizat de inginerii Samsung arată că eroarea care produce încingerea sau explozia bateriei Galaxy Note 7 este la bateriile produse de Samsung SDI, conform Bloomberg. Circa 2.5 milioane de terminale trebuie înlocuite, iar problema de imagine este și mai mare.

Note7 cu ecran Edge
Note7 cu ecran Edge

Noul raport contrazice declarațiile anterioare, care dădeau vina pe unul dintre patenerii de asamblare. Inginerii au stabilit că bateria poate fi încărcată pînă la 60% fără probleme, abia apoi apare situația care duce la încingere sau explozie.

Cei mai nesănătoși mi se par utilizatorii Note 7 care nu duc telefonul la schimb. Există mulți care nu au dus telefonul să fie schimbat, iar incidentele continuă, un copil a suferit arsuri. Samsung va face o actualizare care va bloca încărcarea bateriei la 60%, dar unii utilizatori vor bloca acea actualizare și vor continua să folosească Note 7 pînă explodează.

Pînă acum la nivel global au fost 35 de cazuri de explozii cauzate de bateria Note 7.

Samsung a anunțat că va continua investigația pînă se va stabili cu exactitate ce anume a cauzat problemele. Se fac teste cu marii producători de baterii, se schimbă bateriile cu unele noi și altele asemenea.

ads

Costurile de preluare și returnare a modelelor Galaxy Note 7 sunt estimate la 1 miliard de dolari, dar valoarea de piață Samsung a pierdut la Bursă 22 de miliarde de dolari.