Problema Note 7 cu bateriile nu este cauzată de vreun competitor care a vrut să pună bețe-n roate sud-coreenilor, ci chiar de către bateriile Samsung SDI.
Aceste baterii echipează 70% din telefoanele realizate pînă acum, iar restul, care nu se încing și nu explodează au baterii făcute de Amperex Technology din Hong Kong, o divizie a TDK.

galaxy-note-7-exploded-4-720x480-c-compressor

Sursa foto: Digital Trends.

Se pare că montarea bateriilor ar fi fost încredințată unei companii de asamblare, ITM Semiconductor, cea care este prezentată acum drept principalul vinovat pentru problemă.

Amperex a furnizat bateriile pentru modelele Note 7 vândute în China, singurele care nu au probleme cu bateria și nu vor fi înlocuite.

Samsung SDI este subsidiara care produce componente, precum ecrane sau baterii. Este de asemenea producătorul bateriei pentru mașina electrică BMW i3.

Pentru a afla dacă modelul tău este ok, trebuie să vezi pe spate dacă este produs în China sau Vietnam/Coreea. Cele made in China par să fie ok, iar celelalte au baterii Samsung.

Înlocuirea modelelor Note 7 cu probleme de baterie va costa Samsung cel puțin 1 miliard de dolari. De asemenea, vor pierde o felie importantă din vânzări, pentru că oamenii se tem acum să mai comande modelul.