Utilizatorii OnePlus 8 și OnePlus 8 Pro sunt avertizați să nu facă update la noua variantă Oxygen OS 11 open beta 3, pentru că le poate șterge toate datele de pe telefon fără posibilitatea de a le recupera. Evident, puteți face un backup pe care să-l aveți în cloud în caz că vreți totuși să vă jucați cu astfel de versiuni software.

oneplus update
Foto via: Phandroid.

Update software cu probleme

Actualizarea le apare tuturor celor care sunt înscriși să primească versiunile de testare (beta). Cei care au făcut actualizarea au observat că după repornirea telefonului erau șterse automat toate datele de pe terminal. Astfel, foarte mulți dintre cei care preferau să testeze aceste actualizări s-au trezit cu telefoanele noi, de parcă ar fi făcut Factory Reset. Unii nu au apucat să facă backup la telefon.

Unii utilizatori au încercat chiar să revină la OxygenOS 10 în tentativa de a reface telefonul cum era. Din păcate nu se recuperează și datele pe care actualizarea greșită le-a șters deja.

ads

Din fericire, OnePlus are un forum foarte activ și un oficial al companiei a confirmat rapid problema, avertizând utilizatorii să nu încerce această variantă.

Se pot recupera datele dacă ați accesat actualizarea și ați evitat să faceți reboot. În acest caz puteți să vă recuperați datele dacă instalați o nouă aplicație, disponibilă sub formă de APK aici.

Această aplicație are o opțiune de a salva datele, iar după ce ați reușit să le salvați, telefonul va reporni și va instala versiunea corectă a sistemului de operare. Oricum, specialiștii vă recomandă să rulați backup înainte de orice operațiune care implică update de software, tocmai în caz că apar astfel de probleme.

Datele de contact, mesajele și fotografiile sau clipurile sunt ușor de transferat rapid. Un backup al aplicațiilor este mereu util, dar va trebui să vă reautentificați în unele aplicații după ce se reinstalează la loc. Oricum, versiunea beta a sistemelor de operare are mai întotdeauna probleme de genul ăsta care nu au fost încă rezolvate. De aceea, utilizatorii normali nici nu ar trebui să își bată capul cu așa ceva.