Oppo MariSilicon Y, un chip audio Bluetooth, a fost prezentat oficial la evenimentul anual de tehnologie INNO DAY 2022.

Oppo MariSilicon Y

MariSilicon Y Bluetooth

După primul NPU dedicat pentru imagistică dezvoltat de sine, MariSilicon X, OPPO a dezvăluit cel de-al doilea membru al familiei – noul SoC audio MariSilicon Y Bluetooth. Folosind cea mai avansată tehnologie de proces – N6RF, MariSilicon Y introduce un pachet Pro Bluetooth dezvoltat, care mărește lățimea de bandă Bluetooth cu 50% în comparație cu cele mai înalte specificații SoC Bluetooth de pe piață.

Echipat cu tehnologia exclusivă de codare URLC și un NPU dedicat cu până la 590 GOPS de putere de calcul, MariSilicon Y poate transmite un sunet ultra-clar, fără pierderi, de 24 de biți/192 kHz prin Bluetooth. Practic, oferă utilizatorilor toate beneficiile conectivității fără fir, cu aceeași calitate audio ca în cazul unei conexiuni prin cablu, și deschide, în același timp, noi posibilități în experiențele audio spațiale.

Oppo susține că cipul alimentează o lățime de bandă Bluetooth mare, cu 50% mai bună decât rivalii de top de pe piață, cu o rată de date de până la 12 Mbps pe stratul fizic. Spre comparație, codecul LDAC de la principalul producător de dispozitive audio Sony poate furniza sunet la 24 de biți și 96 kHz. Anul trecut, Oppo a introdus un cip MariSilicon X de 6 nm dezvoltat de sine, care este un NPU de procesare a imaginii. Cipul a fost aplicat pe telefoanele sale, cum ar fi Reno 8 Pro. Firma a declarat că cipul său MariSilicon Y va fi inițial disponibil doar pentru utilizare în propriile telefoane.

În cadrul Inno Day, Oppo a prezentat, de asemenea, și ochelarii cu realitate asistată OPPO Air Glass 2. Cântărind doar aproximativ 38 de grame, OPPO Air Glass 2 au un design super-ușor și robust. Aceste lentile vor sprijini corectarea vederii, iar OPPO Air Glass 2 va putea să efectueze apeluri telefonice, traduceri în timp real, navigare bazată pe locație, transformare a vocii în text pentru persoanele cu deficiențe de auz.

Compania a dezvăluit primul produs sub marca sa OHealth, monitorul de sănătate al familiei OHealth H1. Acesta combină șase funcții de monitorizare a datelor de sănătate destinate utilizării în familie, într-un singur dispozitiv: măsurarea nivelului de oxigen din sânge, ECG, ascultarea inimii și a plămânilor, frecvența cardiacă, temperatura corpului și urmărirea somnului.