Orange Money completează suita de metode digitale de plată contactless oferită clienților săi cu Google Pay. Utilizatorii Orange Money care au un smartphone cu sistem de operare Android pot înrola cardurile Visa în Google Pay și pot face plăți contactless rapide.

Orice client, care are un număr de telefon mobil în rețeaua Orange România, poate descărca aplicația Orange Money și, după ce trece printr-un proces de inrolare, emite un card virtual instant, pe care-l poate folosi imediat pentru a activa Google Pay și a face plăți contactless cu telefonul.

Activarea funcției de plată prin Google Pay se face foarte ușor, direct din aplicația mobilă Orange Money, versiunea Android, secțiunea “Cardurile mele”, prin apăsarea butonului “Adaugă în Google Pay” și urmărind pașii indicați ulterior.

Odată activat, Google Pay simplifică procesul de autorizare a plăților în magazine. Clienții Orange Money fac cumpărături în siguranță cu Google Pay, fără a mai fi necesară introducerea PIN-ului cardului, ci va fi suficient să deblocheze ecranul telefonului și să-l apropie de POS pentru a finaliza plata.

Orange Money a fost prima instituție financiară nebancară care a dat acces românilor la IBAN-uri în RON, în 2018, iar în martie 2019 a lansat primele carduri virtuale, ce pot fi emise instant in aplicația mobilă. Astăzi, Orange Money este în primul val al companiilor care permit înrolarea în Google Pay, opțiune care extinde posibilitățile de plată contactless cu telefonul sau ceasul, pentru utilizatorii Orange Money, alături de Orange Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay și soluții pentru utilizatorii iOS.

Orange Money reprezintă o alternativă simplă și digitală pentru a gestiona mai multe tipuri de servicii financiare:

  • deschiderea unui cont în RON cu un IBAN personalizat atașat
  • transferuri naționale, printr-un număr de mobil sau IBAN, fără comision
  • transferuri internaționale în 16 valute, fără comision
  • carduri virtuale Visa de debit ce pot fi folosite instant pentru cumpărături online sau plăți cu telefonul ori ceasul. Clienții pot comanda și un card fizic la orice adresă națională
  • plăți contactless, cu telefonul sau cu ceasul, prin Google Pay, Orange Pay, Apple Pay, Garmin Pay sau Fitbit Pay
  • alimentarea contului prin transfer bancar sau top-up din orice card bancar
  • plăți facturi la peste 70 de furnizori și încărcare cartele Orange