Filmul Pirații din Caraibe: Dead Men Tell No Tales, care urma să fie lansat oficial pe 26 mai, a fost furat deja de… pirații Internetului. Evident că au cerut producătorilor sume de bani pentru a nu face public filmul, dar deocamdată Disney refuză să plătească.

Conform informațiilor disponibile la ora actuală, hackerii au cerut o răscumpărare de milioane de dolari pentru a trimite înapoi filmul. Cei de la Disney au alertat FBI și vor face o anchetă, dar nu sunt dispuși să plătească nimic. Filmul urma să fie lansat pe 26 mai și nu este clar dacă Disney mai are toate fișierele originale. Logic ar fi să aibă măcar backup.

Informațiile au fost confirmate parțial de CEO-ul Disney, Bob Iger, care a spus de asemenea că nu va plăti sumele cerute. Nici el nu a făcut public detalii privind lansarea filmului sau impactul avut de acest anunț. Este interesant cum au putut obține filmul, Disney ar trebui să aibă măsuri de sercuritate draconice și computere actualizate, o echipă dedicată de securitate IT și o experiență foarte vastă cu atacurile informatice și pirateria. Nu s-au dat detalii pe tema asta de către niciuna din părți.

ads

Pirații Internetului au anunțat că vor posta online întâi 5 minute din film, apoi 20 de minute, tot așa până când studiourile de film vor decide să plătească răscumpărarea. Un caz similar a avut loc și cu Netflix, care și-a văzut unul din serialele favorite, Orange is the new black, piratat online. De asemenea Netflix a refuzat să plătească cererile infractorilor online.

Pirații din Caraibe : Dead men tell no tales, cunoscut și sub numele răzbunarea lui Salazar, este al cincilea film din serie. Jack Sparrow ar trebui să revină pe mare , alături de ceilalți eroi îndrăgiți din serie. Seria Pirații din Caraibe a adus companiei încasări de circa 3,73 miliarde de dolari la nivel mondial.