Apple testează deja procesorul M3 pentru Mac, deși versiunea Apple M2 abia s-a lansat în ianuarie. Informația apare în codul sursă al MacOS 14.0, iar cel care a descoperit referința recunoaște că lansarea va fi probabil la anul.

procesor Apple M3

Ce știm despre procesorul Apple M3

Primele Mac-uri de la Apple care vor rula cipuri M3 ar putea ajunge în magazine cel mai devreme până la sfârșitul anului 2023, susține un raport „Power On”, realizat pentru Bloomberg de Mark Gurman. El pariază că va exista o variantă M3 Pro. Dacă ne uităm la lansarea de anul acesta, sunt două variante, Pro și Max. Iar Apple va continua cu siguranță tradiția.

Se pare că Apple își testează deja cipurile M3. Platforma care a fost testată este descrisă ca având un procesor cu 12 nuclee, un GPU cu 18 nuclee și folosind 36 GB de memorie.

Acel procesor este format din șase nuclee de înaltă performanță, precum și șase nuclee de eficiență, adaugă Gurman. De fapt, aceasta este o creștere cu două nuclee de eficiență față de procesorul cu 10 nuclee utilizat în M2 Pro de bază.

Pe baza acestei creșteri, se extrapolează că M3 Max ar putea obține un câștig similar cu 14 nuclee CPU și poate mai mult de 40 nuclee GPU. Pentru M3 Ultra, ar putea fi 28 de nuclee CPU și peste 80 de nuclee GPU.

Linia va fi prima care utilizează procesul de fabricație de 3 nanometri al TSMC. Acesta va oferi beneficii, inclusiv creșterea densității nucleelor, potențiale economii de energie și poate chiar un management termic îmbunătățit. Gurman crede că cipul în cauză este varianta de bază a lui M3 Pro, care ar putea ajunge în următoarea actualizare a MacBook Pro de 14 inch și MacBook Pro de 16 inch, care ar putea fi lansată la începutul anului 2024.

Deși acele variante ar putea ateriza anul viitor, există șansa ca cipul să poată fi folosit în unitățile Mac în 2023. Gurman continuă să insiste că Mac-urile M3 vor ajunge cel mai devreme în toamnă, cu versiunile M3 de MacBook Air și iMac, de asemenea în dezvoltare.