Proprietarii de BMW-uri care au încărcare wireless integrată ar trebui să evite trecerea la iPhone 15 Pro sau Pro Max. Sau mai precis, ar trebui să evite cu orice preț să îl încarce wireless. Sistemul integrat în BMW-uri prăjește cipul NFC al telefonului. Iar apoi plățile cu telefonul nu mai merg. Au fost și cazuri mai grave.

BMW incarcare wireless iPhone 15 Pro Max

Apple a recunoscut că iPhone 15 Pro și 15 Pro Max suferă de probleme de supraîncălzire. Ei au arătat cu degetul către o eroare în iOS 17. Se lucrează la o remediere, dar a apărut o nouă problemă. Încărcarea wireless pe anumite dispozitive ar putea deteriora modulul NFC. Sunt doar câteva incidente izolate raportate deocamdată, dar s-au întâmplat destul de des încât să nu poată fi ignorate.

Câțiva oameni de pe forumurile MacRumors, precum și de afișe de pe Twitter (X) au raportat probleme cu configurarea Apple Pay. Când au înlocuit telefoanele la un Apple Store, angajații au sugerat că modulul NFC a murit.

În cele din urmă, oamenii au găsit o posibilă cauză. Problemele par că au început după utilizarea sistemelor de încărcare wireless în BMW-urile lor. Și telefonul nu a suferit doar daune care să rămână neobservate. În unele cazuri a intrat în modul de recuperare a datelor. Și nu era cazul unei unități defectuoase, telefoanele de schimb aveau și modulele NFC distruse. Potrivit utilizatorilor, nu au avut astfel de probleme cu modelele anterioare de iPhone.

Până acum, rapoartele provin în principal de la proprietarii de iPhone 15 Pro care conduc un BMW. Deși și un utilizator cu o Toyota Supra din 2023 a intervenit spunând că Apple Pay s-a defectat și la el pe iPhone 15 Pro.

Mai exact: dacă aveți un iPhone 15 Pro sau 15 Pro Max și conduceți un BMW, evitați să utilizați încărcarea fără fir a mașinii. Cel puțin până când Apple și BMW își dau seama ce nu merge bine. Revin cu informații dacă se găsește vreo soluție ocolitoare.