Am testat iPhone 15 Pro Max și este un flagship complet, imposibil de ignorat. În perioada testării nu s-a încins deloc, nici la restore din iCloud, nici în jocuri video. N-am experimentat lag, iar camerele foto sunt excelente. Autonomia a fost bună, iar transferul de pe fostul telefon și actualizarea la iOS 17.0.2 au fost flawless. Portul USB-C este un mare bonus. Am folosit încărcător Samsung, vorba glumei de pe net. Am transferat datele pe PC instant. Am folosit SSD extern și îl vede instant. Materialul nu este slab, ci mai degrabă aș zice că se pătează ușor. L-aș folosi doar cu o husă bună, care să protejeze fiecare element. Și folii pe ecran și pe spate, evident. Apple Watch Ultra 2 este o actualizare minoră, este scump, dar tot este cumva atractiv pentru fanii brandului.

Telefonul și ceasul au ajuns la mine de la iStyle. Nu am avut timp să filmez și Watch Ultra 2, cu altă ocazie. Le puteți cumpăra însă și de pe eMAG Pro Max aici și Watch Ultra 2 aici.

Pro și contra iPhone 15 Pro Max

Avantaje:

 • camere foto excelente;
 • procesorul iar peste competiție;
 • rezistență sporită;

Dezavantaje:

 • preț foarte mare;
 • prinde amprente și praf;
 • sticla pe spate ar fi mai slabă;

Detalii tehnice iPhone 15 Pro Max

Ecran: 6.7 inch, OLED, 120Hz, HDR10, Dolby Vision, 1000 nits / 2000 nits max
Procesor: Apple A17 Pro (3 nm)
GPU: Apple GPU (6-core)
Memorie: 8GB RAM
Stocare: 256 / 512 GB / 1TB
Camere foto: 48+12+12 megapixeli
Selfie: 12 megapixeli
Dimensiuni: 159.9 x 76.7 x 8.3 mm
Greutate: 221 gr
Baterie: 4.441 mAh
OS: iOS 17
Tehnologii: Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3, USB Type-C 3.0, IP68
Preț: 7.199,99 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 5 Media: 4.4]

Pro și contra Apple Watch Ultra 2

Avantaje:

 • baterie și autonomie mai mare;
 • hărți offline odată cu WatchOS 10;
 • localizare mai bună;

Dezavantaje:

 • preț foarte mare;
 • cam depinde de telefon;
 • autonomia este departe de principalii rivali;

Detalii tehnice Apple Watch Ultra 2

Ecran: 1.92 inch OLED LPTO, 3000 nits
Procesor: Apple S9
Memorie: N/A
Stocare: 64GB
Dimensiuni: 49 x 44 x 14.4 mm
Greutate: 61.4 gr
Baterie: 542 mAh
OS: Watch OS 10
Tehnologii: Wi-Fi n, Bluetooth 5.3, IP6X, NFC
Preț: 4.349,99 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 5 Media: 4.4]

Impresii după testarea iPhone 15 Pro Max

Am testat complet iPhone 15 Pro Max și vă spun, nu e vreo șansă ca acest model să dezamăgească pe cineva. Nu am pățit nici să se încingă, nici să crape sticla, nici alte probleme raportate de unii utilizatori. Înțeleg că Apple au recunoscut că există un bug de soft care va fi reparat. Tind să cred că era limitat la anumite modele și în anumite condiții de restore. Eu am făcut restaurarea datelor de pe 14 Pro Max și totul a mers ok. Am băgat și jocuri, am rulat testele benchmark. Devine un pic cald pe spate, dar nici vorbă să frigă sau să aibă lag. Așa funcționează răcirea la telefoane: ia căldura de la procesor și GPU și o duce pe spate, de unde se disipă în aer. De-asta poate dăuna uneori husa care acoperă spatele și poate împiedica răcirea corectă.

Marginea din titan este predispusă la pete. Mie personal nu mi s-a părut că ar fi avut semne sau zone decolorate. Am văzut clipurile pe tema asta, unii au pățit-o mai rău. Dar sincer vorbind, este un telefon de ținut în husă. S-au mai plâns unii că husele Apple sunt mai proaste. De-asta e bine să citiți pe câteva site-uri care au testat și husele, să alegeți ceva decent. Se pot folosi și folii, deși cred că asta va duce de asemenea la încingere în anumite condiții. Plus că folia nu acoperă marginile.

N-am experimentat nici alte probleme soft. Unii au lag la tastatură, alții lag prin interfață. Nu am putut reproduce situația. Am instalat iOS 17.0.2 de cum a venit, iar la mine a mers ok.

Procesorul este genial. Apple reușește cu un sistem hexa-core să îngenuncheze telefoanele Android. Două nuclee de putere versus flagship-uri care au 4 nuclee de putere. Și totuși iPhone 15 Pro Max câștigă orice test. Iar modelele de anul ăsta au 8GB RAM și nu 16GB precum telefoanele cu Android.

Bateria nu a crescut cât sperau unii. Are 4.441 mAh acum, față de 4.323 mAh la 14 Pro Max. Este bine că a crescut, dar cred că sunt mai mulți factori care contribuie la autonomia bună. Gestionarea foarte bună a aplicațiilor. Sistemul inteligent de economisire a energiei. Noul procesor, poate. Din păcate nu am un test relevant pentru bateria pe iPhone. Dar impresia a fost că rezistă mai bine peste zi. Iar la 14 Pro Max mulți au lăudat un „salt” în autonomie. Iar eu știu din surse sigure că și bateria lui 13 Pro Max ține foarte bine. Acum, cea mai recentă dramă legată de generația 14 este că bateria scade mai rapid, după nici un an aveau unii sub 90%. Sunt două variante aici, ori au ignorat toate sfaturile de utilizare. Ținând telefonul non-stop la priză căldura duce la stricarea bateriei. Dar există cu siguranță tehnologii și sisteme Apple de protecție. Așa că rămâne a doua variantă: poate unele au bateria mai slabă. Iar aici cred că garanția Apple rezolvă problema. Nu cred că au ieșit încă din garanție modelele 14 Pro Max. La generația 15 vedem cum se comportă.

Camerele foto rămân marele atu al Apple. Iar cu Pro Max au mers mai departe. Senzorul de 48 de megapixeli este foarte bun, iar zoom-ul periscop de 5x este excelent. Știți că eu am lăudat mereu telefoanele care aduc zoom mare. Sper să se mențină pe acest traseu și să avem competiție pentru S23 Ultra. Pe partea de filmare mi se pare că iPhone cam bate telefoanele cu Android. Nu știu dacă este o părere subiectivă, dar filmarea pare mult mai clară pe iPhone. Și am testat cam toate modelele de top. Sigur, S23 Ultra este aproape. Poate că Xperia 1 V ar filma la fel de bine dacă nu te-ar obliga la 21:9, format care mie personal nu îmi trebuie. Nu poți schimba formatul la Sony, doar să îl decupezi la procesare.

Mie USB-C mi se pare foarte important. Sigur, puteai face totul și cu Lightning, unii au adaptoare și alte accesorii. Dar pentru mine este foarte tare. Am conectat SSD-ul extern și a mers din prima, fără probleme. Încărcarea am făcut-o la orice încărcător normal. Se pot conecta și alte accesorii cu USB-C pe care le aveai deja. Este un plus.

Prețul rămâne o problemă și nu cred că vom vedea prea curând o relansare a creșterii vânzărilor de telefoane Apple. Desigur, toate flagship-urile au ajuns să coste cam la fel de mult. Fanii Apple știau la ce să se aștepte. Cei care mai rezistă schimbă vechiul telefon pe cel nou și plătesc doar o relativ mică diferență. Trecerea de la iOS la Android rămâne rară și în general sunt utilizatori care n-au investit în aplicații, filme, cărți. Iar clienții Apple vor prefera să ia iPhone 11, iPhone 12 decât să cumpere alternative mai ieftine cu Android. Plus că există în continuare SE și se folosesc la greu și alte modele mai vechi.

Teste benchmark

Am rulat pe telefon majoritatea testelor care sunt disponibile. Bate la putere, atât CPU, cât și GPU, toate modelele cu Android. După unele surse reușește să depășească chiar și primele prototipuri cu viitorul Snapdragon 8 Gen 3 care au fost testate deja. Cred că în spatele succesului stă de fapt platforma software mai mult decât partea de hardware. Procesorul A17 Pro (renunță la Bionic după 6 ani) este tot six-core. Are două nuclee de putere. Doar cu atât bate procesoarele pe Android care au patru nuclee de putere și frecvențe mai ridicate. Dar, trebuie ținut cont că și platforma software și aplicațiile diferă. Probabil modul lor de procesare diferă. Așa că unele rezultate diferite se pot explica și așa.

Din păcate nu am test de baterie pe iOS. Dacă aveți vreo idee în acest sens, lăsați-mi un comentariu. Vedeți mai jos celelalte teste.

Camerele foto iPhone 15 Pro Max

Camerele foto iPhone au fost mereu de top. Dar știți care este culmea culmilor? După ce erau plasați strategic pe locul 15, lângă Samsung, dintr-o dată DXOMark plasează iPhone 15 Pro Max pe locul doi. Ar fi Huawei P60 Pro pe primul loc, apoi telefonul Apple. Poate că așa recunosc și ei că în anii trecuți au fost nesimțiți? Marketingul chinezilor era atât de puternic încât Apple și Samsung nu intrau nici măcar în top 10. Iar acum, poate că e criză, așa că e posibil să vedem și vreun viitor S24 în top 3 telefoane, unde ar trebui să fie.

Evoluția față de 14 Pro Max este marginală. Sigur, avem noua cameră periscop cu zoom 5x. Dar în mare nu vezi o schimbare senzațională. Filmează și fotografiază la fel. Aș zice că nici la 13 Pro Max nu vezi real o mare diferență. Mi s-a părut că totuși, la pozele de noapte, a fost mult mai bine decât la modelele anterioare. Poate de-aici le-o fi crescut și scorul DXO. Vedeți mai jos imagini realizate cu noul telefon.

Accesorii

Pentru un astfel de telefon, care costă mult, este musai să investești în huse de protecție. După cum ați citit, cele de la Apple sunt slabe calitativ, zgârie telefonul și se strică în timp. Dar puteți găsi unele din cauciuc, silicon, piele sau alte materiale, care protejează și nici nu arată prea rău. Aș merge totuși pe una anti-cădere. Din testele de pe net, am citit că încarcă în anumite situații chiar cu 29W, deci aș recomanda să luați ceva de 30W, cu cablu USB-C de 30W, sau poate chiar încărcător auto rapid.

Galerie foto

Concluzii iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro Max este o actualizare importantă și pentru mulți chiar contează. Materiale premium noi, marginile ecranului reduse, mufă de USB-C, cameră periscop de 5x, cel mai rapid procesor. Sunt destule pentru a justifica actualizarea. Sigur, rămân multe de discutat, mai ales prețul. Dacă v-am convins este pe iStyle. Îl puteți cumpăra însă și de pe eMAG.

Impresii după testarea Apple Watch Ultra 2

Este a doua generație de Watch Ultra pe care îl testez. A avansat la fel ca și telefonul, cu mici pași înainte. Cred că principala actualizare față de modelul 2022 este luminozitatea de 3.000 nits maxim. Adică pe soare puternic se poate vedea informația pe ecranul ceasului. Apple a mai anunțat și alte noutăți. De exemplu, datorită procesorului mai bun, Siri rulează acum on-device. Nu necesită conexiune ca să ai parte de ajutorul asistentului. Rezistă mai bine la apă, are funcții de urmărire mai avansate. Dacă la telefoane nu ai prea multe opțiuni, aici sunt prea multe curele și accesorii și îmi plac toate. Și cele gen Indiana Jones, dar și cele serioase, de birou.

Autonomia parcă stă mai bine, ar ține și 4 zile dacă ești atent la diverse setări. Dar cum toată lumea vrea să aibă toate funcții active, inclusiv Always On și urmărirea GPS, două zile sunt garantate. Oricum, este mai bine decât cu ceasul original Apple. Nu pricep de ce nici ei, nici Samsung, nu cumpără o firmă specializată să prelungească autonomia. La rivali și ceasurile ieftine țin 7 zile.

Altă îmbunătățire stă în posibilitatea de a găsi telefonul mai exact. E util când îl rătăcești pe canapea.
Găsiți ceasul la iStyle.

Galerie foto