Cei de la Raspberry Pi, care produc cel mai mic computer care poate fi integrat în roboți și proiecte Internet of Things (IoT) au fuzionat cu Coder Dojo, cei care organizează cursurile de programare pentru copii prezente în toată lumea.

Aparent speră ca astfel să ajungă la și mai mulți copii din toată lumea. Iar proiectele pe care le făceau ambele fundații vor avea mai multă greutate. Ei spun acum că sunt cea mai mare organizație care promovează programarea la nivel mondial. Nu este foarte clar dacă se schimbă numele sau vor fi păstrate ambele branduri, destul de cunoscute în lumea entuziaștilor.

La ora actuală sunt active 1250 de proiecte Coder Dojo în 69 de țări. Merg la cursuri circa 35.000 de copii pe lună. La noi din câte știu doar cel susținut de Telekom mai este activ, dar s-ar putea să mă înșel. Fundația Raspberry Pi făcea tot cursuri pentru copii, iar ei au ajuns la circa 150.000 de copii pe săptămână. Raspberry Pi produce cele mai ieftine computere de dimensiunile unui card de credit. Varianta a treia, lansată anul trecut, avea procesor ARM Cortex-A53, pe 64 de biți, poate rula la 1.2Ghz, 1GB de RAM, card MicroSD. Avea tehnologie WiFi integrată, patru porturi USB, Ethernet, Bluetooth 4. Unitatea grafică este Broadcom VideoCore IV 3D, poate rula video Full HD 1080 p la 60 de cadre pe secundă. Totul pentru 35 de dolari.

Datorită dimensiunilor și a prețului mic au fost integrate peste tot în lume în proiecte educaționale, dar și în construirea de roboți, precum și dispozitive smart din zona Internet of Things. Noul CEO a anunțat că nu vor mai actualiza foarte des partea de hardware, dar în schimb vor îmbunătăți toate programele software și proiectele educaționale la care lucrează. Vor căuta mai activ voluntari pentru a preda cursurile și vor pune accent pe trainingul unei noi generații care să se priceapă foarte bine la software.