Instagram a realizat amploarea furturilor de conturi și începe să ofere recuperarea contului mai ușoară. Cum vă spuneam, în ultimele săptămâni peste 20 de prieteni și cunoscuți au rămas fără cont. Probabil în urma unor mesaje care îi încurajau să voteze în diverse “concursuri”. Dar unii jură că nu știu deloc ce s-a întâmplat. Iar sistemul actual de recuperare era foarte greoi și rar a dat rezultate.


Sursa foto: https://ro.depositphotos.com/

Recuperarea contului Instagram

Pentru a permite utilizatorilor ajutor rapid atunci când rămâneți fără cont, platforma lansează un nou hub de recuperare a contului Instagram. Acest hub ar trebui să fie accesat doar dacă pierdeți accesul la cont. Când navighează pe site, utilizatorii vor parcurge un set de instrucțiuni. Urmând acești pași, Instagram afirmă că ar trebui să puteți obține acces la contul vechi fără probleme. Acest lucru va funcționa chiar și cu informații care sunt asociate cu mai multe conturi.

Cei care doresc un pic mai multă securitate pot folosi și noua funcție Instagram care vă permite să solicitați ajutor de la prieteni. Folosind această opțiune, prietenii vor trebui să vă confirme identitatea, odată ce aceasta este finalizată, veți avea opțiunea de a vă reseta parola. Dacă prietenii tăi nu confirmă, ți se va mai oferi o șansă ca noi prieteni să îți confirme identitatea. Deși nu este cel mai convenabil, vă păstrează contul în siguranță și vă oferă o nouă opțiune din ceea ce este disponibil în prezent.

În plus, platforma a anunțat că urmărește activitățile suspecte. Va elimina conturile pe care le consideră rău intenționate, în special cele care încearcă să-și însușească identitatea altora. Deoarece aceste tipuri de conturi nu provoacă întotdeauna probleme la crearea lor, Instagram testează și un sistem de avertizare care se va activa dacă un cont suspect încearcă să intre în contact cu un utilizator. De asemenea, va începe testarea unui sistem creat pentru conturile care uzurpa identitatea companiilor.

Dacă ai un cont de Instagram la care ții cât de cât, securizarea nu e dificilă. Întâi, trebuie securizat contul de Facebook, cu acces second-step. La fel și cel de Insta, acces numai cu cod sau SMS. Iar apoi trebuie legate conturile de Insta și FB, să fie clar că este aceeași persoană. Orice tentativă de acces din partea altei persoane trebuie raportată instant.