Noul smartphone Redmi 12 5G este, de acum, disponibil în România, în rețelele operatorilor mobili Orange, Telekom și Digi.

Redmi 12 5G aduce utilizatorilor o experiență bună, având noul design Crystal Glass. Cu o grosime de doar 8,17 mm, terminalul se simte plăcut la atingere și utilizare și este disponibil în două variante de culoare: Midnight Black și Sky Blue.

Cu un design modern, de calitate superioară, un spate din sticlă și cel mai mare display al seriei, de 6,79 inch, FHD+ DotDisplay, smartphone-ul este ideal pentru toate activitățile, de la vizionarea de filme, la navigarea pe rețelele sociale.

Rata de reîmprospătare inteligentă a afișajului comută dinamic între 30Hz/60Hz/90Hz, în funcție de conținutul de pe ecran, pentru o experiență de utilizare fluidă și eficientă energetic.

Redmi 12 5G dispune de o Cameră duală AI, cu o rezoluție înaltă, de 50 megapixeli. Tehnologia avansată de izolare a pixelilor permite o sensibilitate îmbunătățită la lumină și o acuratețe crescută a culorilor, oferind fotografii bogate, detaliate și vii, indiferent de context.

Smartphone-ul este alimentat de o baterie puternică, de 5000 mAh, pentru download neîntrerupt, streaming, jocuri și multe altele, pe tot parcursul zilei.

Procesorul este Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 (4 nm), versiunea entry-level, dar cu noutăți. Este o actualizare progresivă față de Snapdragon 4 Gen 1 lansat mai devreme. Qualcomm nu a dezvăluit prea multe despre procesorul Snapdragon 4 Gen 2. Are șase nuclee de eficiență (2,0 GHz boost) și două nuclee de performanță (2,2 GHz boost). Deși nucleele CPU exacte nu sunt specificate, este doar pe 64 de biți. Nu există absolut niciun cuvânt despre GPU-ul său, așa că se poate presupune cu siguranță că este un Adreno 619 modificat de la Snapdragon 4 Gen 1, cu suport pentru OpenGL, OpenCL 2.0 și Vulkan.

Pentru conectivitate wireless, Snapdragon 4 Gen 2 acceptă Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac. Alte standarde acceptate includ Bluetooth 5.1. Modemul integrat Snapdragon X61 este compatibil cu rețelele 5G SA și NSA sub-6 GHz, cu un debit maxim de 2,5 Gbps (în jos) și 800 Mbps (în sus). De asemenea, este posibilă o configurare dual-SIM cu două carduri compatibile 5G.