NordVPN are o reducere specială în cadrul ofertei de Black Friday. Au un discount de 69% și trei luni gratis pentru noii clienți. Explic mai jos de ce este util un VPN și de ar merita să plătiți pentru încă o chestie care “se găsește gratis”.

Reducere NordVPN

Ce este un VPN?

Un VPN = rețea privată virtuală. Este o aplicație care stabilește o conexiune securizată între computerul tău și un server la distanță deținut de un furnizor de servicii. Astfel, se creează un tunel “punct la punct” care criptează datele tale personale, maschează adresa reală IP și te lasă să ocolești diverse obstacole online. Acest lucru vă asigură că experiențele online sunt private, protejate și mai sigure.

O conexiune VPN este virtuală, deoarece nu sunt implicate cabluri fizice în procesul de conectare. Este privată deoarece prin această conexiune, nimeni altcineva nu vă poate vedea datele sau activitatea de navigare. Și este conectată în rețea, deoarece mai multe dispozitive – computerul și serverul VPN – lucrează împreună pentru a menține o legătură stabilă.

Acum că ați aflat ce este un VPN, haideți să explorăm numeroasele beneficii ale unui VPN și de ce ar putea fi avantajos să utilizați unul.

La ce te ajută un VPN?

Țineți minte serialele alea care sunt disponibile pe Netflix, Disney+ sau HBO, dar numai în Statele Unite? Sunt multe exemple, nu este corect, dar puteți rezolva asta ușor cu un simplu VPN. Și asta este doar una din multiplele aplicații ale unui VPN.

Furnizorii de servicii de internet (ISP) înregistrează și urmăresc istoricul de navigare prin adresa IP unică a dispozitivului. Aceste informații ar putea fi vândute unor agenți de publicitate terți, ele pot fi oferite guvernului în diverse investigații sau pot fi lăsate vulnerabile în fața unui incident de securitate. Prin rutarea către un server VPN la distanță, un VPN împiedică urmărirea ISP-ului și păstrează datele personale private.

VPN-urile îngreunează, de asemenea, agenților de publicitate și altor persoane să vă urmărească online. În mod normal, datele sunt transmise de pe internet pe dispozitiv direct, folosind adresa IP a acestuia. Când VPN-ul este activ, adresa IP adevărată este ascunsă și oricine vă urmărește poate vedea numai adresa IP a serverului VPN. Ascunzându-vă adresa IP reală, VPN-urile blochează o parte din instrumentele folosite pentru a vă identifica și urmări online. Sigur, VPN-urile nu vă fac complet anonimi online. Agenții de publicitate au numeroase modalități de a vă identifica și urmări.

Mai mult, cu un VPN, vă puteți conecta la un server dintr-o altă țară și vă puteți ascunde locația reală. Una dintre modalitățile de a determina unde se află un dispozitiv conectat la internet este să te uiți la adresa sa IP. Aceste adrese sunt distribuite geografic și uneori pot fi destul de aproape de locația reală. Ascunzându-vă adresa IP adevărată în spatele adresei IP a unui server VPN, locația adevărată poate fi ascunsă.

Reducere NordVPN de Black Friday

NordVPN are acum o ofertă de Black Friday pentru serviciile sale, care scade prețul cu 69%. Pentru o perioadă limitată de timp, puteți economisi mult alegând cu un abonament de 4,79 euro pe lună (plata pe 2 ani). Pe lângă prețul redus, NordVPN oferă trei luni de serviciu gratuit. Dacă suma vi se pare totuși prea mare, puteți merge pe serviciul de bază, care costă 3,79 USD pe lună. Au și abonament complet, care costă 5,79 euro pe lună (29 de lei).

Acum, în ceea ce privește diferențele, nivelul superior va oferi mai multe funcții, cum ar fi un manager de parole, criptarea fișierelor și 1 TB de stocare în cloud. Desigur, nu trebuie să plătești tot din prima zi. NordVPN oferă o garanție de rambursare a banilor de 30 de zile.

Surse: 1, 2, 3