Noul model nu se va numi S8 Lite cum se scria anterior, ci se numește Samsung Galaxy S Light Luxury și a fost lansat în China. Nu știm dacă va veni oficial în România, dar cum aflu ceva, vă scriu.

În rest, cam toate detaliile anunțate deja se confirmă. Samsung Galaxy S Light Luxury are forma și design-ul lui Samsung Galaxy S8, versiunea cu o singură cameră, iar procesorul Exynos a fost înlocuit cu unul mai economic, respectiv Qualcomm Snapdragon 660, o variantă foarte bună pentru mid-range. Telefonul păstrează și butonul de Bixby pe lateral stânga, dar și senzorul de amprentă plasat greșit, lîngă camera foto și greu de atins.

Ecranul Infinity este de 5.8 inch cu margini curbate și rezoluție FHD+, pe formatul Samsung de 18.5:9. Modelul are 4GB de RAM și 64GB de stocare internă. Este pentru a doua oară când Samsung lansează un terminal deja vândut cu alte componente, după incindentul de la Note 7. Putem presupune însă că multe dintre modelele Samsung Galaxy S8 nu s-au vândut bine, așa că a fost nevoie de această relansare sub alt nume.

Samsung Galaxy S Light Luxury este rezistent la apă și la praf, cu IP68, la fel ca S8. Camera foto de pe spate este cea cu senzor de 16 megapixeli, iar camera frontală este de 8 megapixeli. De asemenea, bateria integrată este și ea cea de 3.000 mAh. Cu alte cuvinte păstrează cam toate caracteristicile lui Galaxy S8, dar la un nivel de preț mult mai bun, cam 600 de dolari (2.355 lei). Desigur, la acest nivel de preț este concurat de numeroase terminale, unele cu dotări tehnice mai bune.

Telefonul include tehnologia Samsung de încărcare wireless și are de asemenea deblocare prin recunoaștere facială, dar varianta de la S8 care era încă nesigură. Platforma este Android 8.0 și nu știm deocamdată dacă vor fi actualizări. O altă mare problemă pentru Samsung este că prin acest model concurează noile telefoane abia lansate, precum Samsung Galaxy A8 (2018). De asemenea, concurează chiar cu S8, care mai este în continuare disponibil la cumpărare, inclusiv prin România.

Să vedem dacă Samsung Galaxy S Light Luxury va depăși granițele Chinei și la ce preț ar putea ajunge în alte țări.