Samsung Galaxy S8 Lite pare să fie pregătit oficial pentru a concura pe segmentul mid-range. Trist pentru Samsung este că acest model va concura cu Galaxy A8 (2018). Modelul pare să fie ceea ce numeam anterior S9 Mini.


Imaginea pare să fie reală, dintr-o prezentare tipică Samsung. Ea este dată de un chinez pe Twitter.

Samsung Galaxy S8 Lite – oficial

Terminalul apare oficial pe site-ul autorității chineze TENAA, sub numele Samsung SM-G8750. De asemenea, americanii au listat un device similar pe pagina Comisiei pentru comunicații (FCC) sub numele A3LSMG8750. Să vedem ce detalii tehnice sunt identificate pe aceste pagini și ce spun zvonurile despre restul.

Display: 5.8 inch (2.220 x 1.080 pixeli), margini curbate
Procesor: Snapdragon 660 sau Exynos
RAM: 4GB
Stocare: 64GB
Camera foto: 16 megapixeli
Android: Android 8.0.0 Oreo
Dotări: senzor de amprentă pe spate, lângă cameră
Baterie: 3.000 mAh
Preț: necunoscut

Conform Go4IT, telefonul arată destul de similar cu Galaxy S8 normal, doar camera are senzor diferit și nu are un senzor de puls ca fostul flagship. Rezoluția scăzută a ecranului arată că va fi un model accesibil, iar detaliile procesorului nu par să fie cele de la modelul Exynos de anul trecut. Pînă și senzorul de amprentă este poziționat similar cu cel de la Galaxy S8, în dreapta camerei foto de pe spate, cumva greu de atins.

Astăzi a apărut și posibila dată de lansare, 21 mai. Ar putea să fie un model special dedicat pieței din China, unde Samsung a pierdut teren masiv în ultima perioadă și a înregistrat vânzări în scădere. Dar este posibil să ajungă și la noi destul de repede.

Samsung Galaxy S8 a fost unul dintre cele mai bine vândute terminale ale companiei sud-coreene, iar despre o versiune Lite se speculează încă de anul trecut. Unii au anunțat-o de prin vara lui 2017, dar nu a fost lansată. Totuși, pe site-ul TENAA și FCC sunt și poze care arată similar cu S8 și apare și numele Samsung SM-G8750, deci telefonul este ca și confirmat oficial. Pozele par să fie de la comunicatul de presă.

Pînă acum toată lumea vorbea despre un Samsung Galaxy S9 Mini, de fapt oamenii vroiau să fie relansată tradiția de la Galaxy S5, atunci când chiar a existat un Galaxy S5 Mini. Dar în ultimii ani, Samsung a înlocuit acest model cu seriile Galaxy A și Galaxy J. Se pare că în 2019 renunță la aceste serii, mă rog, au lansat Galaxy A8 (2018) în loc de A3/A5/A7 și de asemenea pare că au renunțat la J3/J5/J7. Să vedem dacă seria J va mai fi continuată cu ceva.

Zilele trecute citeam despre lansarea unui Galaxy A6 (2018). Dar nu s-au confirmat încă informațiile. De asemenea, Android Authority zice că au văzut pe TENAA și Samsung SM-G8850, un model care pare să aibă ecran cu moț și dotări hardware similare, deci ar fi un Lite+ sau ceva de genul ăsta. Singura diferență hardware, pe lângă ecranul cu notch, pare să fie că are 6GB de RAM, nu doar 4GB precum G7860. Deci probabil modelul cu Plus și preț un pic mai scump. Deși este ciudat ca numai unul să aibă moț.

Pe de altă parte, ar putea fi doar prototipuri pe care Samsung le testează. Au existat mereu terminale notificate la autorități care nu au fost lansate comercial de companii. Să vedem dacă ține zvonul cu lansarea oficială pe 21 mai. Imaginea de mai jos este de pe site-ul autorității chineze.