Samsung a negat oficial zvonurile recente că ar pregăti un telefon pliabil ieftin. Săptămâna trecută, a circulat acest zvon interesant, sugerând că Samsung avea planuri ambițioase pentru un dispozitiv pliabil mai prietenos cu bugetul, care urmează să ajungă pe piață anul viitor. Intervalul de preț estimat era surprinzător de scăzut, de la „400 USD până la 500 USD”.

galaxy fold

Cu toate acestea, Samsung însuși a tăiat orice entuziasm din jurul acestui proiect. Într-o declarație recentă către o publicație coreeană, Korea JoongAng Daily, gigantul tehnologic a respins categoric această noțiune. Punând astfel capăt speculațiilor.

În trecut s-au mai văzut astfel de dezvăluiri, care în final au fost complet eronate. Cum era zvonul că Apple face un telefon cu ecranul având marginile curbate. Sau un iPhone pliabil. Uneori cel care publică zvonul inventează informația. Alteori, doar înțelege greșit despre ce brand este vorba.

Un purtător de cuvânt de la Samsung Electronics a declarat cu tărie: „Nu intenționăm să producem smartphone-uri pliabile care se află în gama medie, iar cele mai recente zvonuri sunt nefondate”. Acest răspuns clar nu lasă loc pentru ambiguitate.

Cu această revelație, se pare că Samsung nu se aventurează în curând pe piața de smartphone-uri pliabile de gamă medie. În schimb, lumina reflectoarelor se mută către Motorola, care deține în prezent instanță în această nișă cu Razr 40. Prețul inițial la 699,99 USD, Razr 40 a înregistrat o scădere semnificativă la 499,99 USD. El acum este în România 2.499,99 lei, un preț cu adevărat atractiv pentru cine vrea un pliabil ieftin.

Pentru formatul Fold nu există încă un produs midrange. Cel mai ieftin plabil de acest gen este un Galaxy Fold 2 la 3.899,99 lei, model de acum trei ani. Acuma ei au ajuns la generația a cincea.

Continuă speculațiile cu privire la posibilitatea unei versiuni FE (Fan Edition) a gamei Samsung de pliabile existente. În această chestiune, purtătorul de cuvânt al Samsung a oferit un răspuns criptic: „Nu este nimic decis în această privință”. Acest lucru lasă loc pentru speculații și anticipări. Acest lucru sugerează că compania ar putea avea încă câteva surprize în mânecă în viitorul apropiat.