Volkswagen a prezentat la salonul auto de la Geneva conceptul Sedric, o mașină autonomă de nivel 5 (nu necesită șofer deloc) și care se controlează cu telecomanda. Nu e neapărat cel mai bun design al lor, dar ideea este interesantă.

Via: Engadget

Este o mașină care va putea fi folosită pe viitor și de Uber sau alte companii de ride-sharing, poate lua pasagerii de pe drum. Dar poate fi și o mașină personală pentru executivii obosiți și care mai rezolvă problemele din mers, în drum spre birou. Pe de altă parte tind să cred că pe infrastructura din România o mașină autonomă va face trei ore dintr-o parte în alta a orașului.

Mașina are și un asistent digital care nu doar stabilește drumul, dar poate oferi informații privind împrejurimile, clădiri, monumente, iar geamul este de fapt un ecran OLED pe care se afișează informații în interior. Nu există volan sau bord în interior, iar scaunele sunt realizate pentru confort maxim. Poate duce patru pasageri simultan și este considerat de Volkswagen drept un vehicol perfect pentru familie.

Din păcate este doar un concept, dar face parte din strategia grupului auto pentru 2025, bănuiesc că vor lansa pînă la urmă și o mașină comercială cu tehnologia asta. Doar că deocamdată autonomie de nivelul 5 este doar în faza de testare, cele comerciale au nevoie de șofer care să supravegheze că totul este ok și să intervină dacă este cazul.

Au și un video cu Volkswagen Sedric: