Motorola a lansat oficial ieri seria Motorola Edge 20, care include flagshipul denumit Pro, modelul de bază Motorola Edge 20 și versiunea acccesibilă Lite. Sunt trei modele bine dotate, cu design special și cu prețuri fair play. Anul trecut am testat Moto Edge și mi s-a părut un model bun.


Motorola Edge 20 Pro

Motorola și-a propus ca misiune „democratizarea accesul la tehnologie”. Facilitarea accesului la smartphone-uri dotate și cu un designul orientat către consumator. Astfel, Moto promite o experiență de utilizare peste așteptări, la cel mai bun raport calitate-preț. Dacă flagship-ul seriei este la fel de bine construit precum Moto G100, va avea șanse să concureze cu principalii rivali.

Motorola Edge 20 Pro

Este cel mai dotat telefon din noua serie. Are camera foto cu senzorul principal de 108 megapixeli. Tehnologia Ultra Pixel este de 9 ori mai sensibilă la lumină pentru a putea surprinde fotografii clare, în toate condițiile de luminozitate. În plus are un obiectiv cu unghi ultra-wide, cu Macro Vision încorporat de 16 megapixeli. Permite utilizatorului să surprindă un cadru de 4 ori mai cuprinzător. Iar tehnologia Macro Vision facilitează apropierea de 5 ori mai mult de subiect pentru close-up-uri extreme. A treia cameră este teleobiectiv periscop cu zoom optic 5x, senzor de 8 megapixeli. Are și opțiunea 50x Super Zoom.

Dispune de un ecran mare de 6,7 inch, tehnologie OLED, afișaj de 10 biți și îndeplinește standardele HDR10+. Are o rată de refresh a ecranului de 144Hz. Este echipat cu tehnologia 5G și le oferă utilizatorilor următoarea generație de viteză, Wi-Fi 6. Procesorul Qualcomm Snapdragon 870 asigură toată puterea de care utilizatorii au nevoie. Are 256 GB spațiu de stocare încorporat și 12 GB de memorie de ultimă generație.

Motorola Edge 20 Pro oferă peste 30 de ore de conectivitate 5G. Bateria încorporată este de 4.500 mAh. TurboPower 30W oferă 9 ore de utilizare cu doar 10 minute de încărcare.

Va fi disponibil în Europa, în următoarele săptămâni, la prețul recomandat de 699,99 euro.

Motorola Edge 20

Motorola Edge 20

Este unul dintre cele mai subțiri smartphone-uri 5G de pe piață, cu o grosime de doar 6,99 mm. Acest dispozitiv are o cameră principală de 108MP, la fel ca varianta Pro. În plus, are un obiectiv ultra-wide și lentile macro, dar și un teleobiectiv 30X Super Zoom. Conținutul creat poate fi vizualizat pe ecranul mare de 6,7” inch, cu rata de refresh de 144Hz.

Motorola Edge 20 este echipat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 778G, destul de puternic și eficient. Include tehnologia Wi-Fi 6 și este conceput special pentru telefoane 5G. Cu până la 128 GB spațiu de stocare încorporat oferă 8 GB de memorie RAM. Bateria de 4000 mAh și TurboPower 30 oferă 8 ore de utilizare a telefonului în doar 10 minute de încărcare.

Telefonul va fi disponibil la prețul recomandat de 499,99 euro.

Motorola Edge 20 Lite

Motorola Edge 20 Lite

Mezinul gamei noi este destinat celor atenți la preț. Oferă viteze 5G, dar și un sistem avansat de camere. Ecranul este tot OLED, de 6,7 inch, cu rata de refresh de 90 Hz. Procesorul este Mediatek Dimensity 700, iar telefonul dispune de 8 GB RAM. Bateria de 5000 mAh, plus tehnologia de încărcare rapidă cu 30W.

Modelul are o cameră principală tot de 108 megapixeli, iar ultra-wide este de 8 megapixeli. Al treilea senzor este însă doar cel de adâncime de câmp de 2 megapixeli. Pe partea frontală camea selfie este de 32 megapixeli.

Aduce un nou mod Dual Capture, care permite înregistrarea videoclipurilor sau fotografierea cu oricare dintre cele două camere în același timp. Audio Zoom-ul utilizează microfoane avansate pentru a captura sunetul subiectului. Filtrează zgomotul ambiental și vocile, astfel încât acum videoclipurile includ doar sunetul dorit. Funcția Super Slow Motion este momentan disponibilă doar pentru modelele Pro și Lite.

Motorola Edge 20 Lite va fi disponibil la prețul recomandat de 349,99 euro.

Android 11 curat

Motorola s-a dedicat oferirii unei versiuni pure a sistemului de operare Android 11, fără skin-uri software și aplicații duplicate. Motorola alege să se bazeze pe moduri unice de a îmbunătăți experiența mobilă prin funcția My UX.

My UX include toate experiențele Moto cunoscute, aplicațiile specifice Moto și toate personalizările pe care oamenii au ajuns să le cunoască și să le aprecieze. Aceasta include gesturi unice precum Quick Capture, Three Finger Screenshot și Pick Up to Silence. De asemenea, pot fi selectate oricare dintre cele 20.000 de personalizări ale formelor de pictograme, ale schemelor de culori și ale fontului de afișare pentru a se potrivi stilului personal al fiecăruia dintre utilizatori. Toate dispozitivele motorola edge sunt optimizate pentru a putea fi folosite cu o singură mână. Power Touch este integrat în senzorul de amprentă ultrarapid și poate fi accesat fiabil de pe tasta de pornire pentru a răspunde ușor la comenzile rapide ale aplicației. Printr-o atingere de două ori a cititorul de amprente montat lateral, se va reda traseul direct spre casă din Google Maps sau se poate scana rapid codul QR al meniurilor din restaurante.

Terminalele din seria Edge 20 vor primi cel puțin 2 actualizări majore ale sistemului de operare Android și actualizări bilunare, timp de 2 ani. Aceste dispozitive sunt protejate de ThinkShield pentru mobil, care oferă o protecție suplimentară de securitate. Funcțiile esențiale pot fi, de asemenea, actualizate prin Playstore.