Autoritățile din Londra au anunțat că nu reînnoiesc licența Uber, apreciind că această companie nu este pregătită pentru servicii de transport. Este a doua mare lovitură pentru sharing economy după ce Berlin a interzis AirBnb.

Autoritatea de transport consideră că acțiunile Uber au demonstrat faptul că nu este o firmă serioasă. După cum știți, Uber folosea o aplicație de păcălit autoritățile, care genera mașini false și poziții false pe hartă de câte ori credea că utilizatorul este un oficial de la transporturi sau poliție. Oficialii spun că genul ăsta de comportament poate crea în timp pericol pentru clienții finali.

De asemenea, oficialii cred că Uber are o atitudine relaxată față de șoferii care încalcă flagrant regulile de circulație, care comit infracțiuni de-a dreptul și de asmenea pentru a crește rapid nu a verificat nici actele de bază ale șoferilor, de genul certificate medicale și cazier. Nici datele privind sumele plătite și conturile nu sunt prea corecte, cred cei din Londra. Uber poate face apel, dar probabil nu va avea succes. În Londra nu operează nici rivali ai Uber precum Lyft și alții. Cei de la Uber aveau licență primită acum cinci ani.

Uber spune că peste 3.5 milioane de utilizatori din Londra au folosit aplicația în această perioadă și că ei vor avea de pierdut. Ca și șoferii de altfel, care câștigau un venit suplimentar din asta. Compania are cam 40.000 de șoferi în capitala Marii Britanii.

ads

Autoritățile din Berlin au interzis AirBnb în 2016, iar pînă acum nu s-a găsit nicio cale pentru a reactiva sistemul de găzduire la preț mai bun. Amenda este foarte mare, la genul 100.000 de euro. Iar locuitorii pot oferi informații în mod anonim către autorități, așa că probabil nu va încălca nimeni interdicția. La nemți a fost mai degrabă o problemă legată de lipsa apartamentelor și abuzul de spațiu pentru a închiria la cât mai multă lume. În continuare se pot primi oameni în chirie, dar numai dacă proprietarul are pentru sine cel puțin 50% din spațiu. Și evident, nu prin Airbnb.

De altfel Uber a avut și el probleme în câteva orașe germane, dar se pare că a mai rezolvat din ele.