Snapdragon 835 nu depășește la performanțe Kirin 960, cel puțin nu în primele teste benchmark, unde diferențele sunt minore. Presupunând că informațiile sunt reale, nu o campanie Huawei, putem spune că apare o nouă problemă pentru Samsung.

Snapdragon 835 este noul procesor pe 10 nanometri produs de Qualcomm și Samsung, care va fi inițial disponibil pentru Galaxy S8, în detrimentul concurenților. iPhone 7 Plus are un scor mai mare la single-core, dar sub la multi-core, iar cifrele Huawei Mate 9 cu procesorul Kirin 960 sunt similare.

Scorul single-core este un pic mai mare în favoarea Snapdragon 835, dar iPhone 7 Plus are 3500 de puncte, aproape dublu. Scorul pentru multi-core este în favoarea Huawei.

Modelul testat are 4 GB de RAM, iar scorul Huawei Mate 9 este pentru modelul cu 6GB de RAM, este posibil ca memoria să influențeze punctajul final. iPhone 7 Plus are doar 3GB de RAM.
DE asemenea, merită notat că Snapdragon 821 nu este chiar cu mult în urma lui 835. Probabil de-aia LG și HTC l-au adoptat. Mai merită spus că testul a fost făcut cu un device care are Android 7.1.1, iar Huawei Mate 9 avea Android 7.0, alt lucru care ar putea influența scorurile. Aplicația de test pare să fie la aceeași versiune pe ambele terminale.

Problema pentru Samsung ar fi următoarea: gigantul sud-coreean avea în general cele mai performante telefoane în seria Galaxy S. În ultimii ani chinezii au reușit constant să scoată modele mai bune, Xiaomi, apoi Oppo, apoi OnePlus au bătut Samsung, iar acest lucru a influențat vânzările. După ce apărea constant în top, Xiaomi a crescut în vânzări în doar câțiva ani. La fel, OnePlus a ajuns să domine clasamentele. Sigur, și ei trișau la teste. Dar puțină lume înțelege. Testele rămân ca factor de marketing puternic. Faptul că iPhone bate tot în continuare rămâne un atuu clar de vânzare.

În general, procesoarele de top Snapgragon sau Exynos băteau procesoarele Huawei, dar anul acesta s-ar putea schimba situația. Huawei P10 și P10 Plus vor veni cu Kirin 960, combinat cu RAM mai rapid și stocare mai rapidă, ar putea avea scoruri peste Samsung Galaxy S8. Acest lucru se va vedea în vânzări. Deocamdată Huawei nu au fost prinși trucând testele benchmark.