OnePlus și Meizu trișează la testele benchmark, o practică atribuită mai demult celor de la Samsung sau HTC. Schema folosită de OnePlus 3T sau Meizu Pro 6 este similară, cum detectează aplicația de benchmark cresc frecvența procesorului, dar acest lucru nu se întâmplă și la jocuri sau aplicații intensive. Acum au scoruri mari la performanță, dar în realitate experiența nu diferă,

Sursa foto.

Probabil că dacă ar crește frecvența și la jocuri, terminalul s-ar încinge și s-ar închide, așa rezistă la benchmark și scoate scoruri mari, dar simți la mână frige dispozitivul după test.

Descoperirea aparține celor de la XDA-Developers. Oamenii au observat un comportament diferit al procesorului Qualcomm Snapdragon 821 de pe OnePlus 3T sau Meizu Pro 6 comparat cu alte device-uri testate, ge3n Google Pixel sau Xiaomi Mi Note 2. Nucleele nu intrau în stand=by, coborând frecvența la 0.31Ghz, în schimb cele economice rămâneau la 0.98GHz și cele de putere la 1.2Ghz. Dar asta se întâmpla doar când accesau aplicații benchmark, altfel se comporta normnal. Dacă deschizi aplicația și apoi ieși, procesorul înregistrează usage 0% și devine idle. Nu și la modelele menționate.

Oamenii au dus OnePlus 3T la testare la Primate Labs, creatorii Geekbench, iar acolo s-a descoperit că ROM-ul oficial caută aplicațiile benchmnark după nume și schimbă profilul de utilizare. Au creat atunci un test spăecial, sub un alt nume, iar scorurile sunt mult mai slabe. OnePlus a recunosct ulterior acest lucru, dar fără a spune clar că a trișat, doar că au optimizat procesele pentru aplicații intensive. Păi sigur, atunci optimizează și pentru jocuri, nu doar benchmark.

În cazul Meizu, se pare că nucleele de performanță rămân idle, ele se activează rapid la rularea testului benchmark, dar nu se activează la jocuri neapărat. În orice caz, toate testele de performanță trebuie privite doar ca un factor informativ, nu un punct decisiv pentru achiziția terminalului.