Snapdragon 835 a fost prezentat oficial, cred că va fi iar cel mai puternic procesor pentru smartphone, dar deocamdată am aflat doar alte noutăți, precum încărcarea Quick Charge 4 și altele. Deocamdată avem detalii doar despre procesorul Huawei Kirin 960, dar nu știm ce pregătește Samsung pentru 2017.

snapdragon-835

Snapdragon 835 va fi produs de Samsung cu tehnologia pe 10 nanometri. Dar tot mă aștept ca următorul lor Exynos să fie cel puțin la același nivel, dacă nu și mai performant. Conform zvonurilor, Galaxy S8 va avea Exynos 8895, un procesor la 3.0 GHz, dar nu avem alte detalii tehnice. Deocamdată, lider de performanță rămâne Apple A10, deși este produs pe 16nm.

Qualcomm păstrează încă tăcerea asupra nucleelor Snapdragon 835, nu știm dacă va fi tot quad-core sau octa-core sau trec la altă arhitectură. Deocamdată au comunicat oficial că vor folosi USB Type-C ca mufă de încărcare, iar tehnologia Quick Charge 4 este mai rapidă decât generațiile anterioare.

Samsung a mutat producția pe 10 nanometri, o tehnologie care scade dimensiunile chipurilor, reduce consumul energetic și scade temperatura procesorului, iar unii competitori rămân pe 14 nanometri deocamdată, în timp ce competitori precum Global Foundries se mută direct pe 7 nanometri.

Din ce spun Qualcomm și Samsung, producția pe 10 nanometri permite o reducere a dimensiunii de 30%, iar performanța va crește cu 27%, în timp ce la cosum energetic reducerea este de 40%.