Sony a prezentat oficial Acces Controller, un sistem de gaming dezvoltat special pentru gamerii cu dizabilităţi. Este frumos proiectat și construit cu ajutorul comunității, scrie Wired. Controlerul este extrem de configurabil. Perfect pentru utilizare în poală sau pe o suprafață plată. Butoane personalizabile pot fi programate individual.Pentru un acces mai facil la jocuri

Lansat ca Project Leonardo la CES 2023, dispozitivul a devenit Access Controller. Va fi vândut cu amănuntul la 89,99 dolari începând cu 6 decembrie. Sony a colaborat cu organizațiile nonprofit AbleGamers, SpecialEffect, Stack-Up și alți experți cu dizabilități pentru a crea Access Controller. Din păcate, funcționează doar cu PlayStation 5 și nu se poate utiliza cu PS Remote Play. Utilizarea controlerului de acces pentru jocurile pe computer sau pentru sarcinile zilnice de calcul ar fi fost un bonus frumos.

Controlerul Access vine cu capacele pentru butoane rotunjite, curbate și plate, precum și două capace pentru stick-uri și o manetă de tip joystick. Configurați aspectul butoanelor controlerului Access pentru a se potrivi cu raza de mobilitate și comutați între capacele pentru stick incluse pentru a găsi forma și textura care funcționează cel mai bine. Prelungiți sau scurtați brațul de extensie al stick-ului de control, apoi blocați-l la lungimea ideală pentru confort.

Plasați controlerul oriunde vă este cel mai confortabil: din orice orientare la 360°, pe diferite suprafețe plane, o tavă pentru scaun cu rotile sau atașat la un suport. Se pot utiliza două controlere Access împreună ca un singur controler virtual sau combinați unul sau două controlere Access cu un controler fără fir DualSense sau DualSense Edge pentru a adăuga caracteristici precum feedback haptic, declanșatoare adaptive, senzor de mișcare și glisare cu touch pad.

Se pot conecta butoane suplimentare, comutatoare de declanșare speciale și alte accesorii compatibile prin intermediul celor patru porturi de expansiune standard industriale de 3,5 mm ale controlerului Access și configurați intrările acestora prin setările consolei PS5.

Sony Access Controller-min

Se pot configura până la 30 de profiluri de control individuale din setările consolei PS5. Trei profiluri pot fi stocate direct pe controlerul Access. Puteți extinde sistemul cu un kit de accesorii oficial dezvoltat de Logitech G. Fiecare kit include opt butoane și declanșatoare plug-and-play, un suport de joc rigid cu un sistem de cârlig și buclă pentru a aranja liber butoanele și declanșatoarele, plus opțiuni de montare suplimentare și etichete pentru butoane lipite, pentru a oferi și mai multe opțiuni de personalizare pentru jucători cu nevoi diferite.

Logitech G kit