Sony a lansat azi camera foto Alpha 7 IV (ILCE-7M4) cu obiective interschimbabile. Are noul senzor de imagine full-frame de 33 megapixeli. Urmează în serie după Sony A7 III.

Sony Alpha 7 IV

Sony Alpha 7 IV

Alpha 7 IV duce ideea de „esențial” în segmentul camerelor full-frame la un nou nivel. Oferă cele mai avansate tehnologii Sony în domeniul imagisticii. Are cel mai nou motor de procesare, BIONZ XR și capabilități avansate de autofocalizare (AF) bazate pe tehnologia modelului flagship Alpha 1. Promite fiabilitate sporită atât fotografiere, cât și pentru filmare.

Alpha 7 IV oferă senzor Exmor R CMOS full-frame cu rezoluția de 33 MP cu iluminare din spate. Sony a utilizat plastic reciclat pentru realizarea corpului camerei. Au utilizat materiale reciclabile și la ambalaj. Are un interval mai larg de sensibilitate ISO de 50-204800. Intervalul dinamic extins de 15 trepte asigură posibilități sporite de exprimare creativă.

Cel mai nou motor de procesare, BIONZ XR, oferă autofocalizare de înaltă viteză, fotografiere în rafală la 10fps cu urmărire AF/AE și un buffer mare. Alpha 7 IV urmărește subiectul cu precizie datorită funcției Real-Time Tracking și celor 759 de puncte de detecție a fazei într-un system AF de detecție a fazei în plan focal de înaltă densitate, care acoperă aproximativ 94% din suprafața imaginii.

Alpha 7 IV integrează tehnologie „împrumutată” din producția de filme, precum S-Cinetone – adoptată de la celebrele camere de filmare Sony Cinema Line. Filmarea de înaltă calitate este posibilă la rezoluție 4K 60p în modul Super 35mm și până la 4K 30p cu supraeșantionare 7K în modul full-frame. Noua cameră oferă și adâncime de culoare de 10 biți, 4:2:2 pentru gradații line și naturale.

Noul model Alpha 7 IV este o cameră hibridă potrivită atât pentru captarea de imagini statice, cât și pentru înregistrarea de filme. Camera oferă și un mecanism de stabilizare optică a imaginii pe 5 axe încorporat. Vizorul OLED Quad-VGA de aproximativ 3.68 milioane de puncte are o rezoluție de 1.6 ori mai mare decât vizorul modelului Alpha 7 III.

Videografii pot înregistra continuu la rezoluție 4K 60p pe 10 biți 4:2:2 timp de mai mult de o oră datorită structurii camerei realizată special pentru disiparea căldurii. Stabilizarea optică a imaginii prin funcția „Active Mode” ajută la optimizarea înregistrării video. Creatorii de conținut se pot bucura și de ecranul tactil LCD 3.0 cu 1,03 milioane de puncte (aprox.) rabatabil în lateral, în unghiuri multiple, de un buton de înregistrare situat în partea superioară și de o baterie cu capacitate înaltă din seria Z.

Noul ILCE-7M4 va fi disponibil începând din luna decembrie, în magazinele mai multor dealeri autorizați Sony, la un preț de aproximativ 13.900lei.