Sony ECM-G1 a fost lansat oficial: noul microfon ușor și compact îmbunătățește calitatea înregistrărilor video. Are funcția de suprimare a sunetului ambiental și captare clară a sunetului frontal. Este dedicat creatorilor de conținut digital.

sony ECM-G1

Sony ECM-G1 are o capsulă cu diametru mare (aproximativ 14.6 mm), care asigură o captare clară a sunetului, suprimând în același timp zgomotul și îmbunătățind considerabil calitatea producției video.

ECM-G1 este microfonul perfect pentru vlogging, deoarece captează vocea în mod clar, include un paravânt ce reduce zgomotul produs de vânt la înregistrarea în aer liber și are o structură optimizată pentru a suprima zgomotul produs de vibrațiile camerei, cu amortizoare anti-vibrații. Atunci când este conectat la o cameră Sony cu Multi Interface Shoe (MI), designul fără cablu elimină chiar și zgomotul de vibrații transmis prin cablu.

Captarea clară a sunetului din fața camerei este accentuată datorită caracteristicii de supercardioidă, iar sunetul ambiental este suprimat, astfel încât este înregistrat doar conținutul audio dorit – excelent pentru înregistrarea de tip selfie. Chiar și atunci când utilizatorii înregistrează în interior, ECM-G1 este foarte eficient în reducerea captării ecoului și a reverberației vocii, rezultând o înregistrare clară a sunetului și a conversației.

Interfața MI Shoe permite o mai mare flexibilitate cu înregistrarea fără a fi necesară o baterie și fără cabluri. Alimentarea cu energie este furnizată direct de la camera foto la microfon, astfel încât nu există probleme legate de descărcarea bateriei sau de cabluri incomode, chiar și atunci când utilizatorii înregistrează cu monitorul LCD rabatabil în unghi variabil deschis pe orizontală.

Microfonul ECM-G1 este foarte ușor, cântărind doar 34 g, și este foarte compact (W x H x D: 28.0 mm x 50.8 mm x 48.5 mm) în așa fel încât să poată fi utilizat oriunde, oricând.

Un cablu de înregistrare este inclus pentru ușurință în utilizare, iar mufa jack pentru microfon este compatibilă cu o gamă largă de dispozitive, cum ar fi camerele foto și smartphone-urile, oferindu-le utilizatorilor cea mai mare flexibilitate pentru nevoie diverse de înregistrare de conținut.

Noul microfon ECM-G1 va fi disponibil începând din septembrie 2022 la o serie de distribuitori autorizați Sony, la un preț de cca 850 lei.