Sony Project Q, consola de jocuri mobilă anunțată pe surse, a fost confirmată oficial. Aparent, dispozitivul va permite însă doar streaming de jocuri de pe un PS5.Ce știm despre Project Q al Sony

Sony a confirmat oficial că lucrează la un dispozitiv portabil PlayStation pentru a facilita jocurile de pe PS5. A fost anunțat la PlayStation Showcase de miercuri și se numește Project Q.

„Vom lansa un dispozitiv dedicat care vă permite streamingul pentru orice joc de pe consola PS5 folosind Remote Play prin Wi-Fi”, a spus șeful PlayStation, Jim Ryan, în timpul PlayStation Showcase. „Cunoscut intern sub numele de „Project Q”, are un ecran HD de 8 inch și toate butoanele și funcțiile controlerului wireless DualSense”, a adăugat el.

Consola are un ecran LCD Full HD, care susține jocurile la 60fps prin Wi-Fi, conform unui comunicat de presă Sony. Va include atât declanșatoarele adaptive, cât și feedback-ul haptic al DualSense. Handheld-ul Q va fi lansat mai târziu în acest an, deși Sony nu a spus exact când sau cât ar putea costa noul dispozitiv.

Conform prezentării Sony, jocurile pe care le jucați pe Q trebuie să fie instalate pe o consolă PlayStation 5. Dispozitivul se pare că este conceput doar ca un însoțitor pentru PS5. Din păcate nu este o consolă de jocuri nativă precum Steam Deck sau ROG Ally.

Rămâne posibil un zvon conform căruia consola va putea accesa jocuri în Cloud. Sony este una dintre cele mai importante companii cu un serviciu de jocuri în cloud. Este posibil ca Project Q să adauge jocuri în cloud la o dată ulterioară. Dar nu au spus asta în mod explicit. Iar Sony au o întreagă istorie în care și-au încurcat propriile planuri.

Clipul video de teasing postat de Sony nu a abordat dacă ați putea folosi Q pentru face streaming în afara casei. Sony Remote Play acceptă în prezent conexiuni prin telefon mobil, deși ar putea fi necesar să-l conectați la un telefon sau hotspot, deoarece Sony are a menționat doar Wi-Fi. Așa că rămâne să mai aflăm pe viitor alte detalii.