Sony Xperia X – următoarea serie de smartphone-uri Android a companiei japoneze – a fost lansată oficial la Mobile World Congress 2016, are design bun, dotări de top și tehnologii dezvoltate special. Anul acesta Sony a dezvăluit Xperia Agent, un asistent digital personal în genul Siri sau Google Now. De asemenea multe accesorii și noutăți.

sony xperia x (13)Eu am văzut doar Sony Xperia X, dar au fost anunțate două alte variante. Xperia Performance va fi modelul de top, cu Snapdragon 820 și cameră foto cu senzor de 23 de megapixeli, camera frontală fiind de 13 megapixeli. Are 3GB de RAM și stocare de 32GB cu slot de carduri microSD. Totuși, ecranul de 5 inch este Full HD.

Modelul Xperia X este de nivel medium-high, dar nu avem detaliile tehnice la ora asta. Am citit că are Snapdragon 650, procesorul de nivel mediu. Android este la versiunea 6. Telefonul arată excelent, păstrează linia Xperia, dar are materiale noi, nu mai este din sticlă sau ceva. Sau nu părea în mână să fie sticlă. Modelul mai accesibil a fost botezat Xpera XA, care va îmbina tehnologii noi cu dotări mai modeste, pentru un preț bun.

Conferința Sony a avut loc chiar la standul de la Mobile World Congress, într-un spațiu limitat fiind înghesuiți vreo 1.000 de ziariști. Nu prea puteai face poze, dar totuși, tocmai camera Sony m-a ajutat 🙂

ads

Au mai anunțat Xperia Ear, un headset Bluetooth care conține niște notificări smart suplimentare, precum și Xpera Eye, o cameră video portabilă, care filmează la 360 de grade și are tehnologie de recunoaștere facială.

Din păcate nu am nicio idee legată de preț. Vor fi disponibile “din această vară”, conform declarației șefului diviziei de terminale mobile.