Spitalului Judeţean din Bacău a fost afectat de recentul atac informatic global, unul dintre serverele lor fiind compromise, conform Digi24. Din fericire au recuperat o parte din date, dar unii pacienți au mai făcut un drum la spital.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Bacău a declarat la Digi24 că în momentul în care angajații spitalului au încercat să acceseze respectivul server, acesta nu mai răspundea și nu mai putea încărca date. Serviciul IT a descoperit ulterior un mesaj în care erau indicați pașii de urmat pentru deblocarea fișierelor. Acum serverul a fost sigilat pentru a fi inspectat de autorități.

Deocamdată nu am auzit de alte probleme, au mai fost site-uri care nu au mers, dar probabil situația se va rezolva.

Există deja un ghid cum scăpați de virusul WannaCry. Marii producători antivirus lucrează la soluții pentru decriptarea datelor, dacă aflăm ceva în timp util o să vă anunț.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!