Circa 30% dintre români au fost victimele unui atac informatic, spune Bogdan Tudor, fondatorul Startech Team. Compania lansează azi platforma sigurantapenet.ro împreună cu Kaspersky și NetSafe.

Anul trecut valoarea sumelor plătite către hackeri a atins 800 de milioane de dolari. Companiile aleg să plătească pentru a recâștiga accesul la datele proprii compromise de atacatori.

Companiile consideră că numai prin educație se pot reduce riscurile din companii, angajații fiind cea mai vulnerabilă resursă din companie.

Conform studiului, 73% dintre români cred că sunt vulnerabili în fața unui atac informatic. Virușii sau malware sunt cea mai temută variantă, dar cea mai neplăcută este frauda financiară.

Pe măsură ce utilizatorii învață să se protejeze mai bine, resursele companiilor vor fi de asemenea mai bine protejate. Anul trecut, o firmă din România a plătit greșit 68 de milioane de euro într-un cont al hackerilor, în loc de contul firmei. Contabilitatea a achitat pe baza emailurilor fără să verifice telefonic datele.

Platforma online învață utilizatorii să verifice autenticitatea datelor primite pe mail, să nu deschidă automat orice attachment și să verifice adresa de email de unde vin mesajele.

Cam 80% din fraudele informatice ar putea dispărea astfel. Cei care urmează cursul primesc o licență antivirus gratuită și o soluție Kaspersky pentru siguranța online a copiilor.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar bloffer, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!