Au apărut oficial specificațiile UFS 3.0, un nou tip de stocare mai rapid decât UFS 2.1 sau 2.0. Știm cu toții că marii producători de telefoane au folosit memorii mai lente ( Samsung, Huawei) atunci când cererea din piață depășea numărul de componente disponibile. Dar cu cât stocarea este mai rapidă, cu atât funcționează terminalul mai bine.

Sursa: Android Police

De aceea, când alegeți un telefon Android nou, ieftin sau scump, fiți atenți să nu aibă stocarea eMMC, cea mai lentă din industrie. Este ok și UFS 2.0, dar ideal acum ar fi UFS 2.1. Specificațiile UFS 3.0 sunt și mai bune și să sperăm că vom vedea curând și telefoane care să aibă astfel de stocare internă. Noul sistem oferă două benzi de 11.6GBps fiecare, iar viteza de transfer maximă teoretică este de 23.2Gbps, aproape dublu spun ei dacă ne uităm la UFS 2.1. Noua stocare va permite în primul rând înregistrarea de video 4K la 60 de cadre pe secundă și alte aplicații de acest gen.

Noul sistem de stocare va putea fi folosit în mai multe gadgeturi, nu doar telefoane, tablete sau diverse laptopuri. Este gândit și pentru mașinile inteligente din viitor, are senzori care raportează temperatura și multe altele. Suportul pentru UFS 3.0 trebuie inclus în placa de bază a terminalelor, pe hardware-ul actual probabil că nu va merge. Așa că mai așteptăm cel puțin câteva luni înainte să vedem ceva disponibil comercial.

Grupul industrial care reglementează zona de stocare – Universal Flash Storage (UFS) – este denumit JEDEC. Ei spun că stocarea este potrivită pentru dispozitivele VR care au nevoie să transfere în timp real cantități mari de date. Noua stocare UFS 3.0 rezistă mai bine la șocuri, schimbări de temperatură, reduce consumul de energie electrică pentru a crește autonomia bateriei.

La asta se adaugă creșterea constantă a capacității de stocare. Samsung ar putea lansa în 2018 terminale cu o capacitate de 512GB de date intern, iar pe viitor, telefoane vor putea deveni ceea ce au dorit dintotdeauna: înlocuitorul perfect pentru computer. Deja procesorul este acolo, deja memoria RAM este acolo, urmează stocarea și sisteme de operare care să pună aceste dotări hardware cu adevărat la treabă.

Via: Engadget