Americanii numesc asta “momentul Huawei” pentru Samsung, deoarece incidentul e relativ similar. Cumpărătorii Galaxy S8 din America au găsit că memoriile folosite sunt UFS 2.0 în loc de UFS 2.1 cum era anunțat oficial. Scorurile de performanță diferă.

Mă rog, în cazul Huawei era mai rău , pentru că foloseau altă tehnologie mult mai lentă (eMMC 5.1). Aparent, e vorba doar de o parte dintre modelele cu procesor Snapdragon 835, la noi ajung oficial doar cele cu Exynos, deci să zicem că am scăpat de problemă. De asemenea, nu toate telefoanele cu Snapragon au UFS 2.0, doar unele modele. La ora actuală nu există un comentariu oficial Samsung pe această temă, bănuiesc că el ar suna la fel ca cel de la Huawei, că nu e nicio problemă.

Măcat în cazul Samsung este vorba de UFS 2.0 și UFS 2.1 care sunt ambele foarte rapide și diferența din testele de performanță va fi destul de mică. UFS 2.1 promite viteze de transfer de 800MBps, în timp ce UFS 2.0 atinge 500MBps, iar memoriile de generație mai veche eMMC 5.1 ating 250MBps. Scandalul a izbucnit tot pe forumul XDA-Developers, iar în același timp oamenii au descoperit că Samsung a schimbat prezentarea de pe site-ul oficial unde spunea că memoria este UFS 2.1. Acum această informație nu mai apare deloc.

În cazul Huawei, sunt cinci tipuri diferite de memorie la P10 și cele de calitate slabă duc la o experiență mai proastă și scoruri de performanță reduse. Din fericire și la ei situația este limitată la modelele din China. La noi nu cred că au ajuns astfel de telefoane, poate doar cele aduse pe piața gri de Quickmobile.

Nici Samsung Galaxy S8 cu procesor Snapdragon 835 nu cred că există oficial la noi, dar poate pe site-urile de anunțuri sau dacă sunt cumpărători de pe Amazon, atunci poate că veți nimeri un model cu probleme.

Acutalizez dacă apare vreun răspuns de la Samsung.