Noi țepe prin SMS circulă zilele astea, încep să fie ca și spam-ul legate de anumite știri și informații de la TV ca să fie credibile. După SMS-ul de la “inspectorii ANAF”, apoi mesajele cu “accidentul grav” al unei rude care are nevoie de cash, acum a apărut și mesajul SMS de la sinucigaș, care își pune capăt zilelor dacă nu-i trimiteți bani urgent…

teapa sms

Stați liniștiți, mesajul este copiat și trimis identic la mai mulți oameni. Primii care l-au văzut l-au trimis la 112 și se va descoperi care este problema din spate. Din câte știu a fost primit de mai mulți psihologi, ceea ce arată nivelul la care s-a ajuns cu targetarea (spear-phishing!).

Știu cel puțin 3-4 persoane care au primit acest mesaj și numele care sunt menționate în text nu le sunt cunoscute. De fapt, este singura greșeală, altfel ar fi fost un mesaj mai credibil.

De asemenea, datorită repetiției este clar că nu este o eroare, ci un mesaj trimis intenționat. Abia aștept să vedem dacă se descoperă cine este în spatele atacului.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!