A fost publicată lista de telefoane Samsung care primesc AI. Tehnologia AI de generație nouă a venit prima dată pe seria Galaxy S24. Odată cu acest update, se pierde un atu important pentru cumpărarea modelelor noi. De asemenea, zvonurile spun că AI nu va rămâne gratis, că Samsung vrea să ceară un abonament lunar.

Telefoane Samsung care primesc AI prin update One UI 6.1

Lista de telefoane Samsung care primesc AI prin update One UI 6.1

Samsung Electronics a anunțat disponibilitatea funcțiilor Galaxy AI pe mai multe dispozitive Galaxy printr-o actualizare One UI 6.1. Actualizarea va fi disponibilă pe modelele:

  • Galaxy S23/ S23+ / S23 Ultra
  • Galaxy S23 FE
  • Galaxy Fold5
  • Galaxy Flip5
  • Galaxy Tab S9

Urmează să devină disponibile actualizările începând cu sfârșitul lunii martie 2024. În concordanță cu seria Galaxy S24 recent lansată, această actualizare ridică standardul experienței utilizatorilor în ceea ce privește inteligența artificială mobilă. Spre deosebire de S24, unde sistemul este on-device, la modelele vechi vine printr-o abordare hibridă, care combină AI-ul pe dispozitiv și cel bazat pe cloud.

Scopul nostru cu Galaxy AI nu este doar să deschidem calea către o nouă eră a AI disponibil pe telefoane, ci și să facem AI-ul accesibil. Acesta este doar începutul pentru Galaxy AI, întrucât ne propunem să aducem experiența la peste 100 de milioane de utilizatori Galaxy până în 2024. Vom contina să inovăm și să exploatăm posibilitățile nelimitate ale inteligenței artificiale mobile”, declară TM Roh, șeful diviziei Mobile eXperience Business din cadrul Samsung Electronics.

Un număr și mai mare de utilizatori Galaxy vor beneficia acum de caracteristicile Galaxy AI care îmbunătățesc comunicarea, disponibile pe modelele suportate de AI. Acestea includ posibilitatea de a ajusta tonul mesajelor și de a traduce mesajele în 13 limbi diferite folosind funcția Chat Assist. Utilizatorii Galaxy pot experimenta puterea interacțiunilor în timp real prin intermediul Live Translate, care oferă traduceri vocale și textuale pentru convorbirile telefonice. Cu Interpreter, utilizatorii se pot angaja în conversații spontane cu localnicii în timpul călătoriilor, deoarece funcția de ecran împărțit generează traduceri textuale pentru conversațiile în timp real.

Integrarea extinsă a Galaxy AI în întregul ecosistem Galaxy permite o experiență de utilizare excelentă când vine vorba de sarcinile zilnice pe modelele suportate de AI. Funcțiile de căutare sunt îmbunătățite prin Circle to Search creată în colaborare cu Google, care generează rezultate intuitive de căutare printr-un gest rapid și circular. Funcționalitățile de organizare, precum Note Assist, permit utilizatorilor să creeze formate, să genereze rezumate și să traducă notele, în timp ce Browsing Assist ajută oamenii să rămână la curent cu știrile, primind rezumate pentru acestea. Transcript Assist poate, de asemenea, să transcrie înregistrările întâlnirilor și să genereze rezumate și traduceri în mod facil.

Zvonuri privind abonamentul AI

Site-ul Samsung nu este tocmai clar. El spune așa: “funcțiile Galaxy AI vor fi oferite gratuit până la sfârșitul anului 2025 pe dispozitivele Samsung Galaxy acceptate. Se pot aplica termeni diferiți pentru funcțiile AI furnizate de terți”. Deci sună ca și cum vor fi taxe după 2025.

Potrivit unui zvon neconfirmat de pe Twitter, Samsung „urmărește în mod activ” ideea de a oferi funcțiile AI printr-un serviciu de abonament. Mai exact ce formă ar putea lua acest serviciu de abonament rămâne de văzut, dar dintre toate serviciile pe bază de abonament pe care compania le-ar putea lansa, acesta pare să nu aibe șanse acum.

Nu există alte dovezi care să susțină acest zvon în acest moment, așa că este absolut posibil ca acest lucru să nu fie mai mult decât un zvon.