Telefoanele cu Android și Windows Phone vor putea fi dezactivate definitiv în caz că sunt furate sau pierdute – pentru a descuraja de fapt hoții de terminale. Se zice că tehnologia asta există și acum, operatorii fiind capabili să dezactiveze terminalele. Dar metoda nu este practic niciodată folosită, în ciuda cererilor de la clienți. De fapt mulți dintre utilizatori nu plâng de fapt terminalul în sine, ci datele personale (poze, informații) care sunt stocate pe aparat. Microsoft și Google au fost de acord să includă tehnologia de dezactivare în următoarele versiuni de OS.

 

smartphone kill

ads

Sursa foto.

 

Conform autorităților americane cam 30% din jafuri au ca obiect smartphone-urile de ultimă generație. La momentul actual terminalele pot fi dezactivate de la distanță doar cu aplicații speciale de securitate și există șansele ca terminalele să poată fi folosite după ce sunt șterse complet și reinstalat sistemul de operare.

Android domină vânzările de smartphone-uri la nivel global, dar este platforma cea mai permisivă, iar aplicațiile malware și vulnerabilitățile sunt multiple. Windows Phone este controlat la fel ca și iOS și deocamdată nu există decât vulnerabilități care pot fi exploatate, nu și aplicații infectate ca în cazul Android.

Autoritățile ameicane spun că furturile de iPhone a scăzut dramatic ca număr după ce iOS 7 a adus funcția care permite dezactivarea totală a terminalului în caz de furt.