Am avut ocazia sa ma joc cateva zile cu Lenovo X200, dar si cu Asus Eee PC 1005HA si BenQ Joybook Lite U101. Primul este de fapt un laptop mini extrem de puternic, ultimele doua simple netbook-uri, dar nu asta vroiam sa va zic. Pe toate trei le-am pus la lucru pe post de desktop. Ideea nu-mi apartine, de fapt Lenovo mi-a propus folosirea laptopului cu un dock care ii extinde functionalitatea, tastatura completa separata, monitor mare. Practic, in acest mod ai si un sistem mobil foarte fiabil si un computer de birou destul de puternic pentru jocuri. Eu am preluat ideea si am adaptat-o, folosind si netbook-urile concurente la fel. Am folosit o tastatura si un mouse wireless Logitech, monitorul inteligent LG W53 care iti protejeaza ochii, plus un hard-disc extern Western Digital si un set de boxe 2.1, o imprimanta HP Officejet Pro.

Primele concluzii: ideea este excelenta. Toate laptopurile testate aveau o mufa speciala pentru conectarea la monitor, iar restul accesoriilor se conecteaza pe USB. Au fost si inevitabile blocari de software, dar nu dam nume, banuiti voi despre ce e vorba. Dar per-total experienta este foarte buna, comparat cu alternativa de a folosi netbook-ul cu tastatura lui mica, cu ecranul liliputan si asa mai departe.

De notat ca doar Asus Eee PC 1005HA a reusit sa redea rezolutia Full HD (1920 x 1080) pentru a beneficia la maxim monitorul full HD de la LG. Am vazut un film de animatie HD si este o experienta deosebita.

Pentru browsing, email, aplicatii Office, editare de poze, muzica favorita, filme, Youtube, blogging, acest gen de mix pare sa fie varianta perfecta. Promit sa testez si cateva jocuri.

N-am putea sa facem o chestie similara cu telefonul mobil?