LG Electronics (LG) a prezentat la CES 2020 gama sa extinsă de televizoare 8K, opt televizoare noi, respectiv modelele din clasele de 77 și 65 de inch alăturându-se deja existentelor ecrane LG de 88 și 75 de inch.

Gama diversă pentru 2020 include televizoarele premium LG Signature OLED 8K de 88 și 77 de inch (modelele OLED ZX de 88/77 inch) și televizoarele avansate LG NanoCell (modelele Nano99 de 75/65 inch, Nano97 de 75/65 inch, Nano95 de 75/65 inch). Fiecare model depășește definiția oficială 8K Ultra HD stabilită de Consumer Technology Association (CTA), care necesită un prag CM minim de 50%. Laboratoare independente renumite, precum TÜV Rheinland, au verificat faptul că televizoarele LG SIGNATURE OLED 8K și LG 8K NanoCell depășesc această valoare.

Televizoarele LG 8K nu oferă doar Real 8K, ci sunt pregătite și pentru viitor, oferind clienților liniștea de a se bucura de experiența Real 8K în mai multe feluri. Noile modele pot reda conținut 8K nativ, grație suportului celei mai vaste selecții de surse de conținut 8K, cu intrare HDMI și USB; acestea includ codecuri precum HEVC, VP9 și AV1, cel din urmă fiind suportat de furnizori importanți de servicii streaming, precum YouTube. Televizoarele LG 8K pot face streaming de conținut 8K la o frecvență rapidă de 60 FPS și sunt certificate ca putând reda conținut 8K 60P prin HDMI.

Cele mai noi televizoare LG 8K au și performanța îmbunătățită, grație noul procesor AI α (Alpha) 9 Gen 3. Folosind tehnologia deep learning, gama din 2020 oferă calitate optimizată a imaginii și sunetului tuturor tipurilor de conținut, prin upscaling la 8K susținut de AI. Funcția de upscaling AI la 8K se bazează pe o rețea de deep learning inteligentă și oferă imagini 8K vii și precise, analizând conținutul și aplicând funcții precum Quad Step Noise Reduction și Sharpness Enhancer pe baza frecvenței, crescând calitatea conținutului cu rezoluție mică până aproape de perfecțiunea 8K.

Funcția AI Picture Pro a procesorului α9 Gen 3 are capacitatea de a recunoaște fețele și textele de pe ecran, crescând claritatea fiecăreia în parte pentru a produce tonuri mai naturale ale pielii, trăsături ale feței bine definite și litere mai clare și mai ușor de citit. În plus, funcția Auto Genre Selection [Selecție Automată a Genului] recunoaște tipul de conținut vizionat și aplică automat setările ideale pentru imagine, garantându-vă cea mai bună calitate a imaginii pentru cele patru genuri: film, sport, standard și animație.

Funcția AI Sound Pro analizează și clasifică sunetul din cinci categorii de conținut – muzică, filme, sport, drame sau știri – pentru a oferi voci mai clare și un sunet de fundal mai bogat și cu o textură mai clară. Cuvintele rostite sunt izolate și volumul lor crescut, pentru ca telespectatorii să le poată înțelege mai ușor, în timp ce sunetele de fundal sunt identificate, iar scena remixată pe audio 5.1 surround virtual, pentru ca privitorul să se poată adânci și mai mult în acțiune.

Pe lângă excepționala experiență de vizionare, televizoarele LG 8K oferă un nou nivel de convenabilitate, grație tehnologiei AI. Utilizatorii pot monitoriza și controla dispozitivele IoT compatibile direct din Home Dashboard al televizorului, iar funcția Hands-Free Voice Control [de control vocal fără atingere] le permite telespectatorilor să controleze multiple dispozitive conectate doar prin intermediul vocii, chiar și din cealaltă parte a camerei. Disponibilă în 144 de țări, funcția de recunoaștere vocală ThinQ este încorporată în fiecare televizor LG 8K. Prin apreciata platformă Smart TV de la LG, webOS, noile televizoare suportă atât Apple AirPlay 2 și HomeKit, cât și Google Assistant și Amazon Alexa; pe viitor va exista compatibilitate și cu Amazon Alexa Premium Far-Field Voice.