TCL lansează oficial astăzi două serii de televizoare Android TV QLED noi, C71 și C81. Deși nu au prea comunicat oficial pînă acum, am fost invitat la evenimentul online de lansare, deci probabil vor avea o prezență mai bună în România. Urmăresc acest eveniment și actualizez continuu articolul.

android tv smart tv tcl c71 c81

TCL au devenit cunoscuți prin faptul că au produs telefoanele Alcatel, destul de populare și la noi. De prin 2003 au produs electrocasnice împreună cu Thomson. Din 2008 au produs și televizoare Samsung. În ultima perioadă, compania a început să promoveze brandul propriu, lansând telefoane smart și televizoare, dar și alte electrocasnice sub brandul propriu. Au schimbat numele de la Telephone Communication Limited în The Creative Life, care reprezintă noul motto al companiei.

ads

Sandra Nezzar

Tehnologia QLED pare să fie aceeași utilizată de Samsung, Quantum-Dot LED. Adică un LCD un pic mai avasat. Din ce se știa anterior, vor fi diagonale de 50, 55, 65 și 75 de inch, rezoluție 8K la modelele de top, 4K UHD, rata de refresh la modelele de top crește la 100/120Hz, în timp ce la modelele mai accesibile este de 50/60Hz. Televizoarele vor fi compatibile cu HDR10, HDR10+, HLG, Smart HDR și Dolby Vision. Pe partea audio suportă Dolby Atmos. Platforma utilizată este Android TV, cu posibilitatea de a folosi asistentul Google cu comenzi vocale.

tcl smart tvtcl smart tv

Lansarea TCL C71 și C81 QLED TV

A început lansarea oficială. Directorul de marketing al TCL spune că vânzările de anul trecut au adus TCL pe locul doi mondial la vânzarea de televizoare. Au vândut 32 de milioane de televizoare, o creștere în medie de 12%, dar în afara Chinei au crescut cu 26 de procente, în Europa cu 35%.

Piața de televizoare a rezistat bine crizei Covid-19, iar oamenii blocați acasă au continuat să comande televizoare noi. Totuși, închiderea magazinelor fizice nu a fost compensată complet prin vânzările online, deci situația nu este tocmai simplă. Din cauza Sars-Cov-2 scăderea vânzărilor de televizoare va fi de aproximativ 10 procente. Oamenii schimbă televizorul în medie la 6 ani. Când fac noi achiziții, diagonala este în general cu 20% mai mare. Caută modelele cu tehnologii de imagine mult mai bune decât generațiile anterioare.

Europenii petrec tot mai mult timp la televizor în această perioadă. Serviciile de streaming au cunoscut un adevărat boom și reprezintă mai bine de 50% din timpul petrecut la televizor. De aceea televizoarele trebuie să fie compatibile cu cele mai noi tehnologii de imagine și sunet. Modelele de top de la TCL folosesc Inteligența Artificială pentru a îmbunătăți calitatea imaginilor redate.

Produsele prezentate confirmă specificațiile prezentate mai sus, nu le mai reiau. În plus, ai acces la aplicațiile Android TV și sugestii privind conținutul. Televizoarele vin cu Android 9 și vor fi actualizate anul acesta la Android 10, iar anul viitor la Android 11.

Cu asistentul Google nu mai folosești telecomanda, ci doar îi spui să schimbe canalul, să schimbe sursa video, să caute filme sau aplicații și așa mai departe. Este modul de interacțiune favorizat de noile generații.