Mark Zuckerberg a reușit să crească popularitatea Instagram copiind ideile Snapchat. El acum vede creșterea TikTok și crede că dacă va copia această aplicație, va menține Instagram pe val. Însă influencerii sunt nemulțumiți și în urma protestelor lor proiectul ia o pauză.

Instagram

Sursa foto: https://ro.depositphotos.com/

Instagram a început de mult focusul pe Reels, scurte clipuri video inspirate de TikTok. Acestea sunt promovate peste tot, transformând experiența de utilizare într-una mizerabilă. Utilizatorii s-au plâns că Instagram nu mai este aplicația pe care o foloseau. Iar vedetele au fost de acord.

Vedetele de televiziune Kim Kardashian și Kylie Jenner s-au alăturat creatorilor de conținut Instagram pentru a critica noul design al platformei susținând că acesta se transformă în TikTok. Kardashian și Jenner au distribuit postări pe Instagram Stories, cerând platformei deținute de Meta să „facă Instagram Instagram din nou”.

Adam Mosseri, managerul Instagram, a recunoscut într-un reel propriu, că au fost „multe schimbări dintr-o dată” pe platformă. El a spus că fotografiile vor rămâne pe Instagram ca „parte a moștenirii noastre”. Dar a precizat că și el crede că Instagram va deveni mai mult bazat pe video în timp. Instagram va trebui „să se îndrepte spre acea schimbare” a ceea ce le place oamenilor, a ceea ce consumă, distribuie și vizualizează pe Instagram în videoclipuri – în același timp sprijinind fotografiile, a adăugat el.

S-a schimbat modificarea

În urma reacției, Instagram a anunțat joi că va renunța la testele postărilor cu fotografii și videoclipuri pe ecran complet și va reduce numărul de postări din feedurile utilizatorilor pe care algoritmul său le recomandă, scrie Euronews.

„Pe baza constatărilor noastre și a feedbackului comunității, întrerupem testul pe ecran complet pe Instagram pentru a putea explora alte opțiuni și reducem temporar numărul de recomandări pe care le vedeți în feedul dvs., astfel încât să putem îmbunătăți calitatea dvs. experiență”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta pentru Euronews Next.

„Recunoaștem că modificările aplicației pot fi o ajustare și, deși credem că Instagram trebuie să evolueze pe măsură ce lumea se schimbă, vrem să ne facem timp pentru a ne asigura că facem acest lucru corect”.

Citiți despre discuție și articolul Risco.ro.