Tribunalul din Cluj a confirmat realitatea: Uber activează în afara legii și trebuie oprită activitatea. Dar ei anunță că vor continua. Metoda Adrian Severin: “Dacă multă lume încalcă legea, înseamnă că legea e proastă și trebuie schimbată”. Sper ca Justiția să își facă treaba.uber-columbus

Uber la Brașov

Uber a anunțat azi că serviciul este disponibil de astăzi în Brașov după ora 13:00. Toți cei care nu au încercat serviciul până acum vor avea prima cursă gratuită, în limita a 30 de lei, dacă își fac un cont și introduc în aplicație codul Brasov. Aplicația a fost deja accesată din Brașov de 3500 de ori, probabil de cei care vroiau să verifice dacă există, mai degrabă turiști decât localnici.

La București serviciul continuă de asemenea în ciuda situației în afara legii.

Explicația lor este că e o tehnologie inovatoare și că statul trebuie să se adapteze la ea. Dar de fapt Uber face transport de persoane exact ca orice taxi și nu ridesharing. Au fost pînă acum zeci de decizii similare contra Uber, dar ei continuă să viseze. Probabil serviciul va fi reglementat pînă la urmă, deși e ciudat că cu atâta lobby nu s-a propus încă niciun proiect în acest sens.

P.S. Nu mă sunați, nu am să-mi schimb părerea în urma telefonului.