Vivo X Fold+, terminalul pliabil actualizat, a fost lansat oficial, deocamdată doar în China. Știam despre model, sper să ajungă odată și la noi, să îl vedem la test.
Vivo X Fold+

Ce știm despre Vivo X Fold+

Vivo a anunțat oficial actualizarea seriei X Fold de smartphone-uri pliabile cu noul model X Fold+. Păstrând elemente de design de la generația anterioară, este disponibil exclusiv pe piața din China. X Fold Plus folosește aluminiu utilizat în industria aeronautică, iar acum include Qualcomm Snapdragon 8+ Mobile Platform. Terminalul include un cip vivo personalizat pentru securitate, o baterie mai performantă şi camere îmbunătățite. În afară de nuanțele de albastru şi gri, disponibile până acum, X Fold+ oferă şi nuanța Roșu Oriental (foto).

Bazat pe generația anterioară, X Fold+ oferă acum Qualcomm Snapdragon 8+, împreună cu un cip vivo personalizat pentru securitate crescută. Chipsetul integrează un procesor realizat pe 4 nanometri, cu performanță îmbunătățita şi consum redus de energie. Pentru a crește timpul de utilizare, vivo a extins capacitatea bateriei la 4.730mAh fără a crește dimensiunea sau greutatea. Asta îmbunătățește cu 20% durata de viață a bateriei, conform testelor de laborator vivo.

X Fold+ are acum o baterie mai mare, poate folosi un încărcător vivo FlashCharge de 80W cu fir şi un încărcător vivo FlashCharge wireless de 50W. Este la fel ca modelul de referință actual de pe piața europeană – vivo X80 Pro. Folosind încărcătoarele cu fir, bateria se încarcă de la 1 la 70% în doar 18 minute şi ajunge la 100% în doar 35 de minute. Tehnologia vivo FlashCharge wireless permite încărcare completă a bateriei în doar 53 de minute.

În plus, X Fold+ se livrează standard cu un încărcător cu port dual USB-C, care permite încărcarea mai multor dispozitive.

Alte actualizări hardware

X Fold+ asigură o experiență îmbunătățită de utilizare a ecranelor, atât cel interior cât şi cel exterior oferind o rată de refresh de 120Hz. Ecranul interior de 8 inch, cu rezoluție de 2160 x 1916, a fost îmbunătățit. Oferă acum o experiență neîntreruptă la trecerea de la ecranul interior la cel exterior, precum şi un răspuns fără întreruperea imaginii când utilizatorii folosesc mai multe aplicații, jocuri sau redau videoclipuri cu rată ridicată a cadrelor.

De asemenea, vivo X Fold+ folosește cititoare de amprente 3D cu ultrasunete pe ambele ecrane. Oferă o deblocare mai rapidă, securitate avansată şi o experiență generală de utilizare mai bună, indiferent de condiții.

Nu în ultimul rând, ecranul interior de dimensiuni mari oferă o experiență îmbunătățită de vizualizare pe un ecran divizat, pentru mai multă eficiență. Așadar, utilizatorii pot deschide două ferestre în prim plan şi pot folosi patru aplicații simultan în două ferestre afișate pe ecran divizat şi până la 12 ferestre în fundal. În plus, vivo X Fold+ folosește şi Speaker Mode, în care partea de jos a ecranului poate afișa notițe şi partea de sus poate afișa o prezentare PowerPoint, astfel încât utilizatorii să poată proiecta wireless prezentarea pe un ecran mai mare.

Continuă colaborarea cu Zeiss

Datorită parteneriatului strategic cu ZEISS, vivo X Fold+ oferă senzori noi şi îmbunătățiri multiple pentru sistemul de camere. Acestea includ optimizarea tehnologiilor optice actuale, în special îmbunătățirea dimensiunii lentilelor. Acestea folosesc acum tratamentul ZEISS T, care reduce artefactele şi îmbunătățește transmisia luminii vizibile, oferind astfel o calitate deosebită a imaginii şi precizie la reproducerea culorilor. Sistemul optic include o configurație cu patru camere, având în plus o cameră periscopică cu zoom optic 5x şi zoom digital 60x, cu stabilizator optic de imagine.

X Fold+ oferă reproducerea imaginii atât pe ecranul intern, cât şi pe cel extern. Utilizatorii își pot face selfie-uri folosind camera principală, care are o rezoluție şi sensibilitate la lumină mai bune şi câmp de vizualizare mai amplu, pentru selfie-uri reușite.

Modelul folosește elementele de design de la modelul precedent. Design-ul include forme pătrate şi circulare care ajută modelul să iasă în evidență în această categorie de produse. Pe lângă nuanțele de albastru şi gri, X Fold+ este disponibil şi într-o nuanță specială de roșu. Vivo a subliniat în timpul prezentării faptul că acest model va fi comercializat exclusiv pe piața din China.