Vivo are două proiecte interesante de urmărit până la lansarea oficială: terminalul pliabil X Fold+ și actualizarea pentru flagship, Vivo X90 Pro+. Deocamdată sunt ambele pe surse, dar confirmate prin diverse listări și informații pe surse.

vivo X Fold+

vivo X Fold+

În următoarea perioadă vom vedea majoritatea producătorilor chinezi lansând telefoane pliabile. Este momentul, au așteptat să vadă cum merge, au experimentat. Dar acum vor începe să facă presiune pe acest segment.

Vivo X Fold+ a trecut prin Antutu, a obținut 1.1 milioane de puncte. Deci va veni cu Snapdragon 8+ Gen 1. Varianta actualizată, dar nu mai așteaptă lansarea generației 2.

Testul arată că dispune de 12GB de RAM și 512 GB de stocare internă. Spatele arată tare precum Vivo X80 Pro. Mai știm că va avea suport pentru încărcarea rapidă cu fir de 80 W, datorită unei postări Weibo a vicepreședintelui brandului vivo Jia Jingdong. Noul telefon va avea o baterie de 4.730 mAh, în creștere față de 4.600 mAh față de predecesorul său.

Probabil va avea camere foto foarte bune, cu tehnologie Zeiss. Asta continuă să fie un avantaj față de pliabilele Samsung. Însă rămâne de văzut prețul.

vivo X90 Pro+

Anunțat inițial ca X80 Pro+, modelul dotat cu o cameră de 1 inch se dovedește a fi de fapt X90 Pro Plus. Lansarea sa ar fi în decembrie.

Vivo X90 Pro+ promite un senzor principal uriaș de 1 inch. El este cuplat cu un nou senzor teleobiectiv și „algoritm de telefotografie”. Nu știm cu adevărat cum să interpretăm asta acum, dar ar putea fi ceva de-a face cu zoom-ul hibrid.

Desigur, deoarece vivo X90 Pro+ este un dispozitiv flagship, va fi alimentat de chipset-ul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Noul procesor va fi anunțat mai târziu în acest an, posibil în noiembrie. În plus, telefonul se va lăuda cu memorie LPDDR5X, stocare UFS 4.0 și ecran E6 AMOLED de ultimă generație Samsung.

Vivo a avut mare succes cu X80 Pro și vânzările au ajutat compania să urce pe locul al doilea la vânzări terminale premium în China. Asta așteaptă lumea, un telefon echilibrat, dar diferit de ceea ce lansează competiția.