Vivo X90 Pro+, următorul vârf de gamă al companiei după Vivo X80 Pro, este pregătit pentru lansarea în decembrie. Până la ora actuală, pe surse, pare să fie cel mai interesant sistem foto din 2022.

Vivo X90 Pro Plus
Sursa: GSMArena

Ce știm despre Vivo X90 Pro+

Modelul a fost anunțat de ceva timp, iar pozele pe roșu îl fac foarte atractiv. Însă rămâne de văzut dacă el se va găsi în culoarea asta, au făcut și alții promoții similare, iar telefonul din magazine este cel mai adesea negru.

Vivo X90 Pro+ este așteptat în decembrie și zvonurile spun că telefonul va avea un senzor de cameră de 1 inch și un nou cip pentru procesarea imaginilor, Vivo V2 ISP. Telefonul și-a arătat brandul Zeiss într-o fotografie live într-o culoare Leather Red, similară cu X Fold+.

Teaser-ul a apărut chiar înainte de anunțul de către Vivo a unei noi versiuni OriginOS. Probabil vor prezenta mai multe teasere în timpul evenimentului. Aflasem anterior faptul că va fi alimentat de chipset-ul Snapdragon 8 Gen 2.

Producătorul chinez de telefoane Vivo a anunțat câteva detalii despre camerele foto din seria X90. Compania a prezentat mai multe îmbunătățiri dezvoltate pe zona foto. Dar și noi inovații de la partenerul său Zeiss. Deocamdată, a păstrat în mare parte secrete detaliile concrete. Totuși, a împărtășit mostre de imagini ca să ne facem o impresie.

Detalii foto pe surse

După cum era de așteptat, seria X90 va aduce un senzor de 1” și există într-adevăr o singură opțiune în acest moment – Sony IMX989. Acest senzor foto, putem presupune că va avea lentile Zeiss și va fi susținut de noul cip Vivo V2 ISP. Este un procesor dedicat, pe care compania l-a menționat în timpul prezentărilor. Combină tehnicile tradiționale ISP cu algoritmi moderni AI și este foarte eficient (16,3 TOPS per Watt).

Camera telefoto va folosi un senzor OmniVision OV64B de 64 de megapixeli. Este un senzor de 1/2” cu pixeli de 0.7µm, plus suport pentru binning 4-în-1 pixeli și HDR eșalonat cu 3 expuneri. Distanța focală rămâne de aflat pe viitor.

Va exista un obiectiv portret ca pe seria X80, dar de data aceasta va fi asociat cu un senzor de 50MP. Acesta este unul interesant – senzorul va fi Sony IMX758 (1/2.51”), conform sursei noastre, și își va face debutul cu seria vivo X90.

În plus, seria Vivo X90 va suporta Dolby Vision – pentru fotografiere, editare și vizionare, similar cu iPhone 14. Seria X90 este de așteptat să fie dezvăluită în decembrie, dar ar trebui să vedem mai multe detalii pe surse mai rapid.